Nòvas ← d’Autras notícias

Vocabulari bàsic en català per als treballadors i treballadores del sector del taxi

La Plataforma per la Llengua, La Fundació Vincle i l'associació de taxistes pakistanesos PAKTAXI amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, hem creat una nova eina per millorar la utilització del català en el sector del taxi.

Es tracta d'un material de butxaca que reprodueix les situacions comunicatives més habituals pròpies d'aquest àmbit laboral i que al llarg dels últims anys s'ha manifestat com una de les vies d'incorporació laboral d'una part de les persones de parla urdú de la ciutat.

 

Amb aquest material didàctic, volem oferir als treballadors i les treballadores del sector del taxi d'origen pakistanès un vocabulari bàsic de paraules i expressions relacionades amb el seu lloc de feina en català i urdú amb l'objectiu que els sigui d'ajuda en l'exercici de la seva feina i en les relacions amb els seus clients.

Està dissenyat especialment per al col·lectiu de ciutadans de parla urdú de Barcelona vinculats al sector del taxi. L'associació PAKTAXI ja agrupa més de 400 taxistes d'origen pakistanès i serà la mateixa entitat que distribuirà les targetes entre els seus associats.

Aquest és un primer fruit que la Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle ha realitzat amb PAKTAXI per apropar el català en aquest col·lectiu. Però paral·lelament ja són més de 15 taxistes de PAKTAXI que actualment estan desenvolupant el programa del voluntariat per la llengua i es preveu que al llarg d'aquest any 2014 s'elabori conjuntament un manual de vocabulari més extens per aprofundir en el vocabulari bàsic del sector.

PAKTAXI, un bon exemple de feina costant i implicació per apropar el català al sector.

 

 

 

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin

Documents relacionats