Nòvas ← d’Autras notícias

El grup local de Plataforma per la Llengua a Sant Cugat del Vallès es presenta renovat en el marc de la festa major

La plaça Octavià de Sant Cugat va acollir l'acte de presentació de la nova etapa del grup local, que va organitzar un acte amb intervencions de voluntaris i de Joan Sanz, doblador de Vegeta a Bola de drac

La nit va acabar amb un concert de Ruc'n'Rull que va ser tot un èxit d'assistència

Plataforma per la Llengua va participar aquest divendres, primer de juliol, al vespre, a la festa major de Sant Cugat del Vallès. L'entitat va aprofitar la festa major per presentar la reactivació del grup local de Sant Cugat i va organitzar un acte a la plaça Octavià, que va comptar amb la intervenció de dos voluntaris i un parlament de Joan Sanz Bartra, el doblador del Vegeta de la sèrie Bola de drac.

A partir de les 7 de la tarda, els voluntaris de l'entitat van oferir informació de Plataforma per la Llengua a la paradeta que van muntar a la plaça i també van vendre marxandatge i van repartir fulletons entre els assistents. La plaça era plena a vessar gràcies a les actuacions dels diables i al correfoc organitzats per la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat.

En la seva intervenció, el doblador Joan Sanz va exposar que ara mateix els infants i els joves no tenen referents lingüístics en català i va defensar la importància de reobrir un canal infantil de televisió que serveixi per emetre continguts en català que aconsegueixin l'èxit que va tenir Bola de drac.

Després dels parlaments, la festa va continuar amb els concerts i, a partir de la 1 de la matinada, va ser el torn del grup Ruc'n'Roll, que té un conveni de col·laboració amb Plataforma per la Llengua. Aquesta banda de versions de rock en català va ajudar els voluntaris a repartir condons de l'entitat a la meitat del concert i va aparèixer al bis del concert amb samarretes de l'ONG del català.

Amb la reactivació del grup de Sant Cugat, ja són quatre els nuclis de l'entitat al Vallès Occidental. A més de Sant Cugat, l'ONG del català també és present a Sabadell, Terrassa i Cerdanyola del Vallès. Plataforma per la Llengua valora positivament la recuperació del grup, que ha de servir per estendre la feina de l'entitat al territori i per defensar el català a tot arreu.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin