Nòvas ← d’Autras notícias

Aprovada una moció en defensa del català a l’Ajuntament de Sant Cugat

Plataforma per la Llengua ha assessorat el grup municipal de Junts per Sant Cugat del Vallès en la presentació d'una moció per impulsar l'ús del català a la ciutat

El dilluns 17 d'octubre, el ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès va aprovar una moció de Junts per Sant Cugat per impulsar el català al municipi. La moció es va redactar amb l'assessorament de Plataforma per la Llengua i va ser aprovada amb els vots favorables de Junts, ERC-MES i la CUP-PC. El PSC s'hi va abstenir i Ciutadans i una regidora no adscrita hi van votar en contra.

L'objectiu de la moció és impulsar el català a Sant Cugat a través de diferents vies. D'entrada, el desplegament i el compliment del reglament municipal de l'ús del català, que es va aprovar el 1996. Segons aquest reglament, s'ha de constituir una comissió interdepartamental que vetlli perquè el reglament es compleixi i per proposar-hi canvis i actualitzacions.

D'altra banda, la moció també exigeix impulsar la llengua en l'àmbit cultural: fer que el Teatre-Auditori de Sant Cugat programi la majoria d'obres en català i treballar perquè als cinemes de Sant Cugat es compleixi la Llei del cinema de Catalunya, que fixa que un 25 % dels films dels cinemes s'han de projectar en català. 

Finalment, el text aprovat també insta el consistori a signar la campanya "Tots som referents lingüístics. No t'excusis!". Es tracta d'una campanya de Plataforma per la Llengua i els sindicats USTEC-STEs, Intersindical i SEPC que vol empoderar lingüísticament tota la població, especialment els actors que estan més en contacte amb els infants i els adolescents, per tal que la població més jove tingui bons referents lingüístics i els pugui seguir.

Plataforma per la Llengua celebra que el ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès hagi aprovat aquesta moció, però considera que perquè la satisfacció sigui completa cal que, ara, el consistori compleixi amb el mandat del ple. L'entitat en farà seguiment i vetllarà perquè la moció d'avui es tradueixi en accions.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin