Nòvas ← d’Autras notícias

Arriba l’edició d’estiu de La Corbella

El número 37 de la revista de Plataforma per la Llengua ja està disponible en línia: llegeix-la en format PDF o bé descarrega-la per Issuu

L'edició inclou una entrevista a l'activista alguerès Carlo Sechi, com també reportatges, articles d'opinió i notícies sobre l'actualitat de l'entitat i de la llengua catalana 

La revista semestral de Plataforma per la Llengua, La Corbella, ja està disponible virtualment per a tots aquells que vulguin saber les últimes novetats de l'ONG del català. Plataforma per la Llengua enviarà un exemplar en paper als socis, però des d'ara mateix ja es pot consultar en línia, bé sigui en format PDF o per la plataforma Issuu.

Aquesta nova edició, la número 37, inclou l'entrevista a Carlo Sechi, activista cultural i esportiu, que va ser regidor de Cultura entre el 1984 i el 1987, i síndic entre el 1994 i el 1998 a l'Alguer. Sechi recull aquí les seves reflexions i s'endinsa a parlar de l'ús de la llengua catalana a la ciutat: "L'Alguer representa Itàlia i la mediterraneïtat ampliant els confins dels territoris de parla catalana. L'Alguer, que és tan petita, tan perifèrica..., però és la presència que fa més gran els països de llengua catalana".

També s'hi pot trobar la reflexió del president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, en què tracta de l'emergència lingüística, dels compromisos electorals presentats als partits en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya o del nou Pla d'Actuació Lingüística Integral a l'Eix Besòs. Més endavant, la revista també recull l'article de Neus Mestres, directora de l'entitat, sobre la proposició no de llei que Plataforma per la Llengua va presentar al Congrés espanyol juntament amb altres entitats i que proposava vuit mesures per garantir legalment la igualtat lingüística.

La Corbella 37 inclou articles sobre la campanya "Més audiovisual en català", com també peces sobre la presència quasi nul·la del català a les webs estatals i sobre els incompliments i les restriccions lingüístiques als territoris catalanoparlants. La revista també exposa totes aquelles activitats dutes a terme al territori adreçades al jovent, com tallers de rap o mems, el Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català o l'estudi sociolingüístic fet als instituts públics de Valls. Aquest número també inclou èxits de l'entitat, com la recuperació del topònim Maó o el fet que, gràcies a la col·laboració entre l'entitat i Ràdio Arrels, per primera vegada a la història les retransmissions dels partits de rugbi dels Dracs Catalans i de la USAP, de la Catalunya del Nord, ja es poden seguir en català.

Com és habitual, alguns membres de l'executiva de l'entitat signen articles sobre diferents qüestions, com el fet que el carrer Enric Valor de Mutxamel hagi passat a dir-se Avinguda d'Espanya, o  com la "Resolució Rending", que va ser aprovada pel Parlament Europeu el 1990 i tracta de la situació de la llengua catalana. A més a més, com a cada número, La Corbella inclou promocions, jocs de llengua i recomanacions literàries.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin