Nòvas ← d’Autras notícias

Organitzam la taula redona “La llengua a l’educació de Formentera”

L'estat de la llengua catalana entre el jovent i en l'àmbit escolar serà la temàtica de la xerrada, que es durà a terme aquest divendres 22, a les 20 h, al Centre Antori Tur "Gabrielet"

Plataforma per la Llengua Illes Balears organitza aquest divendres a les 20 h al Centre Antoni Tur "Gabrielet" de Sant Francesc, juntament amb l'Obra Cultural Balear de Formentera, una taula redona per a analitzar la situació de la llengua entre el jovent i, concretament, a les aules de l'illa.

Segons les dades de l'Enquesta d'Usos Lingüístics a les Illes Balears del 2014, només el 2,9% dels joves d'Eivissa i Formentera parla habitualment en català, al qual només s'afegeix un 12,9 % que parla català i castellà, Les xifres demostren que el català ha patit una reculada en l'ús social, especialment entre el jovent, i que ens trobam en una situació d'Emergència Lingüística. Per a analitzar les causes d'aquesta situació, conèixer la realitat de Formentera i explorar possibles mesures per a revertir la situació comptarem tant amb representants de la comunitat educativa com amb polítics del Consell de Formentera.

La taula redona constarà de dues parts: A la primera hi participaran Neus Costa, directora del CEIP Sant Ferran; Josep Campillo, director del CEIP Mestre Lluís Andreu; Neus Marí, directora del CEIP el Pilar i Jordi Riera, docent de l'IES Marc Ferrer. Per altra banda, a la segona part de l'acte comptarem amb Susana Labrador, Vicepresidenta segona i consellera de Cultura i Educació del Consell de Formentera i amb Raquel Guasch, Consellera de Patrimoni, Política Lingüística i Formació del Consell de Formentera.

Plataforma per la Llengua i l'Obra Cultural Balear de Formentera treballen plegats des del juliol del 2020 per millorar l'ús de la llengua a l'illa gràcies a l'acord que varen signar les dues entitats fa just un any.

Parteja

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin