El Blog de la CatalApp ← Altres articles

La CatalApp compta amb més de 23.500 establiments valorats arreu del domini lingüístic

Barcelona és la ciutat amb més valoracions del territori, amb un total de 6.850 establiments puntuats. La CatalApp compta amb 7.700 usuaris registrats i 30.600 puntuacions després de tres mesos de funcionament.

La CatalApp, l'aplicació impulsada per la Plataforma per la Llengua que té per objectiu millorar la situació del català en l'àmbit comercial i de serveis, compta des del mes de març amb més de 23.500 establiments valorats arreu del domini lingüístic. Les dades indiquen que Barcelona és la ciutat amb més valoracions del territori i acumula un total de 6.850 establiments puntuats. Altres ciutats del domini lingüístic català també compten amb un nombre de valoracions important, com Sabadell, amb 609 establiments valorats; Girona, amb 533; Palma, amb 316; o València, amb 238. El total de valoracions dels 7.700 usuaris registrats en l'aplicació ascendeix a 30.600.

Després de cent dies de funcionament, la CatalApp acumula un nombre important de valoracions arreu del territori. Els municipis que compten amb un índex poblacional més elevat són els que acumulen un nombre de valoracions més alt. Tanmateix, l'aplicació aporta algunes dades que són interessants per a analitzar la situació de la llengua arreu del domini lingüístic.

Per àmbit geogràfic, el nivell d'ús de l'aplicació és diferent, i això posa de manifest la necessitat de treballar per la normalització lingüística i la importància d'iniciatives com aquesta, que busquen millorar la situació del català als establiments comercials.

Al Principat de Catalunya, altres municipis que compten amb una quantitat notable d'establiments valorats són: Terrassa, amb 490; Lleida, amb 445 establiments valorats; Tarragona, amb 435; i Sant Cugat del Vallès, amb 301. A les Illes Balears, les dades també són prou significatives. Així, per exemple, Ciutadella de Menorca té actualment 170 establiments valorats, i la ciutat d'Eivissa, 88. Pel que fa al País Valencià, Gandia compta amb 92 establiments puntuats; i Castelló de la Plana, amb 50. Per últim, la Catalunya Nord acumula valoracions de 15 establiments comercials.

En els pròxims dies es donaran a conèixer dades per comarques i per tipus d'establiment. La CatalApp ens servirà de termòmetre per a conèixer amb certesa la situació de la llengua als territoris de parla catalana i premiar aquells establiments que en fan un bon ús.