Qui som?

Aquests són els membres de la nostra executiva:

 • Òscar Escuder i de la Torre

  Barcelona, 1968 

  President de la Plataforma per la Llengua. Llicenciat en medicina i cirurgia per la UB (1992), especialista en cirurgia maxil·lofacial. Membre de les Societats Catalana i Europea de Cirurgia Cranio-maxil·lofacial. Treballa a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell com a director del Servei de Cirurgia Maxil·lofacial i al sector privat. Pare de tres fills, desenvolupa una intensa activitat esportiva, especialment triatlons.

 • Mireia Plana i Franch

  Barcelona, 1964

  Vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua. Llicenciada en filologia romànica per la Universitat de Barcelona. És traductora jurada de català i de francès, i ha treballat a la Generalitat de Catalunya en temes de normalització lingüística, comunicació i formació. 

 • Francesc Marco Palau

  Tarragona, 1989

  Secretari de la Plataforma per la Llengua. Doctor en Història contemporània de Catalunya a la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Història a la Universitat Rovira i Virgili i Màster en Història de Catalunya a la UAB. Ha ampliat els seus estudis a la Universitat de València. Tracta temes d'ideologia, societat i cultures polítiques actuals, així com d'art del segle XX.

 • Roger Torrents i Serra

  Barcelona, 1976

  Tresorer de la Plataforma per la Llengua. Llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona. Professionalment vinculat a la informàtica i a la consultoria de bases de dades i intel·ligència de negoci, actualment treballa en aquest mateix àmbit en una empresa multinacional. 

 • Rut Carandell i Rieradevall

  Barcelona, 1966

  Advocada. Ha exercit professionalment com a tal amb pràctica efectiva en àmbits del dret privat i dret administratiu, on també ha actuat com a tècnica de planificació lingüística. També ha treballat un any i mig a la Plataforma per la Llengua i, actualment, treballa de tècnica jurídica a l'Administració local. Sòcia fundadora de l'Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia (AJDLP), de la qual n'és vocal a la Junta Directiva.

 • Manuel Carceller i Safont

  Castelló de la Plana, 1964

  Coordinador territorial de la Plataforma per la Llengua País Valencià. Llicenciat en Filologia catalana per la Universitat de València. És investigador i divulgador sobre cultura popular al País Valencià, i concretament a la ciutat de Castelló. 

 • Irene Coghene

  Alguer, 1982.

  Coordinadora territorial de la Plataforma per la Llengua de l'Alguer. Representa l'entitat a la Consulta Cívica per les Polítiques Lingüístiques del Català de l'Alguer, de la qual és presidenta. Llicenciada en dret per la Universitat de Sàsser (2008). Treballa en projectes municipals com l'Ofici Lingüístic. En l'àmbit associatiu, des de petita ha estat vinculada a l'escoltisme, i també ha estat fundadora i primera presidenta del Centre Excursionista de l'Alguer, del qual és secretària. 

 • Lluís Duran Soley

  Sabadell, 1991

  Coordinador territorial de la Plataforma per la Llengua del Vallès Occidental. Graduat en Ciència Política i Gestió Pública a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), treballa com a tècnic d'economia. Ha estat vinculat a diferents organitzacions del teixit associatiu de la ciutat de Sabadell. 

 • Josep-Anton Fernàndez i Montolí

  Barcelona, 1963

  Llicenciat en Filologia Catalana per la UAB, i doctor en Llengües Modernes per la Universitat de Cambridge. Professor agregat d'Estudis Catalans de la UOC. Entre 1993 i 2006 va ser professor titular a la Universitat de Londres, on va fundar el Centre for Catalan Studies. Va ser director de l'Àrea de Llengua i Universitats de l'Institut Ramon Llull entre 2015 i 2018. Autor, entre altres, del llibre El malestar en la cultura catalana: La cultura de la normalització 1976-1999 (2008), i coeditor (amb Jaume Subirana) de Funcions del passat en la cultura catalana contemporània: Institucionalització, representacions i identitat  (2015).

 • Maria del Mar Forcada i Nogués

  Barcelona, 1971

  Llicenciada amb grau de Suficiència Investigadora en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona. S'ha especialitzat en tasques de gestió, documentació i coordinació en diverses institucions culturals i mitjans de comunicació del Principat de Catalunya. 

 • Josep Maria López i Llaví

  Barcelona, 1941

  Periodista col·legiat -ara jubilat- i durant molts anys crític de cinema. Ha estat promotor del cineclubisme a Catalunya i president de la Federació Catalana de Cine Clubs, en la qual segueix participant en la junta directiva. Membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua des del 2008, així com del seu Consell Consultiu, hi treballa bàsicament en les campanyes pel català al cinema.

 • Rosa de les Neus Marco Palau

  Tarragona, 1987

  Doctora en Comunicació a la Universitat Pompeu Fabra. Màster en Estudis Transnacionals a la Universitat de Bremen. Ha realitzat estades a la Sorbonne, a la Universitat d'Hamburg i a la de Bologna. És Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Rovira i Virgili i Grau en Llengües i Literatures Modernes per la Universitat de Barcelona. Es dedica a la recerca, a la docència i als temes internacionals.

 • Tomeu Martí Florit

  Palma, 1969

  Periodista i promotor cultural. Ha estat coordinador de l'Obra Cultural Balear i actualment dirigeix la ràdio Ona Mediterrània i el diari digital DBalears. Ha treballat en mitjans illencs de premsa escrita i és col·laborador de diverses publicacions, ràdios i televisions. La seva faceta literària l'ha portat a escriure una quinzena de llibres, entre poesia i assaig.

 • Maria Rosa Mateu i Martínez

  Barcelona 1942

  Mestra. Professora de francès per la Universitat de Toulouse. Llicenciada en Filologia Catalana i Postgrau de Terminologia per la UB. Entre 1966 i 1984 professora d'adults i de batxillerat. De 1988 a 2006 Responsable del Servei de Llengües i Terminologia de la UPC.

 • Rosa Monforte i Solà

  Cervelló 1963

  Coordinadora territorial de la Plataforma per la Llengua del Baix Llobregat. És llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i treballa de tècnic de Normalització Lingüística a Sant Andreu de la Barca. Sempre ha estat vinculada a associacions culturals i educatives d'àmbit comarcal i local en les quals ha participat activament. 

 • Daniel Mundet i Cerdan

  Barcelona, 1974

  Llicenciat en Sociologia per la UAB i Màster de Gestió Pública per la UAB, la UPF i ESADE, és director d'una entitat de Leeds (Regne Unit) de suport a persones de minories ètniques en temes laborals. Ha desenvolupat la seva activitat professional en l'àmbit de la llengua i la cultura, com a director de la Plataforma per la Llengua, i també en la gestió de projectes europeus al Centre UNESCO de Catalunya. També va realitzar una estada d'un any a la seu de la UNESCO a París.

 • Marga Payola i Lahoz

  Palau-solità i Plegamans, 1979

  Responsable Internacional de la Plataforma per la Llengua. Llicenciada en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya. Treballa com a assessora al Parlament Europeu. Fornada del 2013 del programa Vicens Vives (Lideratge i compromís cívic) a ESADE. Actualment estudia el màster de Direcció d'Empreses a la UOC.

 • David Poudevida i Vives

  Barcelona, 1973

  Llicenciat en Comunicació i Direcció d'Empreses. Va ser cap del Departament de Comunicació i Marketing de Bonpreu. President de l'Associació Catalana de Professionals i del fòrum empresarial Creiem en Catalunya, vinculat al Moviment Barcelona, des del 2019 és delegat de la Generalitat de Catalunya a l'Argentina. 

 • Antoni Royo i Pérez

  Castelló de la Plana, 1954

  Llicenciat en Història per la Universitat de València. Ha estat durant quatre dècades al capdavant de la delegació a Castelló d'Acció Cultural del País Valencià. Amb el pseudònim de Jordi Querol ha publicat diferents novel·les de temàtica històrica. El 2016 va ser nomenat "Valencià de l'any". 

 • Diego Sola i Garcia

  Granollers, 1988

  Viu a Canovelles. Doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona, institució on va cursar la llicenciatura en Història i el màster en Estudis Històrics. És professor i investigador postdoctoral a la mateixa universitat. Escriu en alguns mitjans de comunicació com a divulgador. Membre de la Plataforma per la Llengua des de 2012.

 • Carles Solà i Serra

  Berga, 1964

  Periodista. Director del programa 30 minuts de TV3. Vicepresident de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual del CAC i membre de la plataforma Diverscat en Acció. Entre el 2000 i el 2004 va ser cap de la secció de Societat a Informatius i del 2004 al 2017, director del programa "Tot un món", dedicat a la immigració i la diversitat cultural. És especialista en el tractament de la diversitat cultural i la immigració als mitjans de comunicació catalans i, des del 2011, membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua.

 • Ivan Solivellas i Ugena

  Palma, 1992

  Lingüista. Graduat en Llengua i Literatura Catalanes (2015) i màster en Formació del Professorat (2016) per la UIB, i màster en Humanitats (2017) per la UOC. Actualment és doctorand de la UPF, on també fa feina com a investigador predoctoral i professor a la facultat de Traducció i Ciències del Llenguatge. Compagina l'activitat acadèmica amb la revisió de textos i la promoció i gestió d'activitats culturals des d'associacions d'índole diversa.