Qui som?

Plataforma per la Llengua la forma un equip tècnic, una junta executiva i un consell consultiu.

Aquests són els membres de l'executiva:

 • Òscar Escuder i de la Torre

  Barcelona, 1968 

  President de Plataforma per la Llengua

  Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Especialista en cirurgia maxil·lofacial. Membre de les Societats Catalana i Europea de Cirurgia Cranio-maxil·lofacial. Treballa a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i al sector privat. També és professor associat a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. Té 3 fills.

 • Mireia Plana i Franch

  Barcelona, 1964

  Vicepresidenta de Plataforma per la Llengua

  Llicenciada en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona. És traductora jurada de català i de francès, i treballa a la Generalitat de Catalunya en temes de normalització lingüística, comunicació, formació, participació ciutadana i recerca col·laborativa. En l'àmbit associatiu ha estat vinculada al món de la sardana, del cant coral i dels moviments veïnals.

 • Francesc Marco Palau

  Tarragona, 1989

  Secretari de Plataforma per la Llengua

  Doctor en Història Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona. Articulista al Diari de Tarragona i opinador en diversos mitjans de comunicació, ha publicat 6 llibres d'història contemporània de Catalunya, biografies parlamentàries i art del segle XX. També ha estat comissari de l'Any Palau Ferré, commemoració oficial de la Generalitat de Catalunya.

 • Marcel Padrós i Perejoan

  Argentona, 1967

  Tresorer de Plataforma per la Llengua

  Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB), és membre del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) i dirigeix una assessoria fiscal, comptable i laboral a Badalona des de fa més de vint-i-cinc anys. Actualment viu a Castelldefels, on ha participat en diverses activitats associatives de la comarca del Baix Llobregat.

 • Enric Balaguer i Iglesias

  Prada, 1960

  Delegat de Catalunya Nord

  Locutor radiofònic i periodista, és activista cultural i tècnic d'Òmnium Catalunya Nord. Membre del Consell d'Administració del Casal de Conflent i president de l'Associació d'Usuaris del Tren "Train en Têt", també presideix l'Associació Sports Catalunya. Ha estat assistent de direcció a la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà i expresident del Casal d'Arrià.

 • Conxita Güell

  Barcelona, 1956

  Delegada de Catalunya

  Diplomada en Educació i llicenciada en Filologia catalana, amb una trajectòria professional de trenta-vuit anys en l'àmbit educatiu i d'ensenyament de la llengua catalana. Ha exercit de mestra de primària, ha estat coordinadora de la comissió lingüística de l'escola El Sagrer de Barcelona, tutora d'estudiants de magisteri en pràctiques i ha fet de cap d'estudis i de directora d'escola.

 • Mauro Mulas

  L'Alguer, 1973

  Delegat de l'Alguer

  Activista cultural. Laurea en Biotecnologia i en Ciències de la Infermeria a la Universitat dels Estudis de Sàsser. Ha format part del Consell Directiu del Centre Excursionista de l'Alguer i actualment és membre de l'Obra Cultural de l'Alguer. Així mateix, és estudiós de la història i les tradicions de la ciutat i curador del projecte expositiu "La Vida Rústiga a l'Alguer". 

 • Antoni Royo i Pérez

  Castelló de la Plana, 1954

  Delegat del País Valencià

  Llicenciat en Història per la Universitat de València. Ha estat durant quatre dècades al capdavant de la delegació a Castelló d'Acció Cultural del País Valencià. El 2016 va ser nomenat "Valencià de l'any" per la Fundació Huguet. Amb el pseudònim de Jordi Querol ha publicat novel·les de temàtica històrica i política ficció, així com el llibre de memòries Pel meu país (2020).

 • Ivan Solivellas

  Palma, 1992

  Delegat d'Illes Balears

  Sociolingüista. Graduat en Llengua i Literatura Catalanes per la Universitat de les Illes Balears i doctor en Ciències del Llenguatge per la Universitat Pompeu Fabra. És professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística de la Universitat de les Illes Balears, on compagina la recerca i la docència amb la divulgació (socio)lingüística.

 • David Casellas i Gispert

  Girona, 1964

  Vocal

  Llicenciat en Filologia Catalana, és professor de llengua i literatura catalanes a l'institut de Vidreres, i membre de la junta de l'ADAC i del Cercle Vallcorba. També és autor de Curs de morfosintaxi de l'oració (1996) i de Junts en la diversitat. Crèdit variable de llengua catalana (1997), a més de coautor de Resolguem dubtes (1998) i de Vocabulari de les comarques gironines (2003).

 • F. Xavier Dengra i Grau

  Cornellà de Llobregat, 1994

  Vocal

  Biotecnòleg (UAB) i màster en Ciències Ambientals (Universitats de Copenhaguen i de BOKU Viena). Ha estat investigador a l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica i ara és doctorand a la Universitat de Lovaina sobre contaminació radioactiva i de metalls pesants. Voluntari de la Viquipèdia, ha estat tresorer de l'Amical Wikimedia i ha encapçalat projectes de coneixement obert en català amb institucions universitàries, culturals i amb els Governs d'Andorra i de Catalunya.

 • Carme Forcadell i Lluís

  Xerta, 1955

  Vocal

  Llicenciada en Filosofia i en Ciències de la Comunicació, i màster en Filologia Catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat coordinadora de normalització lingüística al Departament d'Ensenyament i assessora de llengua, interculturalitat i cohesió social. També ha estat presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (2012-2015), i presidenta del Parlament de Catalunya (2015-2018).

 • Marina Garcias Salvà

  Llucmajor, 1985

  Coordinadora d'Administracions Públiques

  Llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Filosofia Contemporània per la Universitat de les Illes Balears. Ha estat becària en el Consell Insular de Mallorca i en el Parlament Europeu. Des de fa set anys exerceix de professora de Formació i Orientació Laboral a diversos instituts de secundària i centres integrats de Formació Professional a Mallorca. Té una filla.

 • Rosa de les Neus Marco Palau

  Tarragona, 1987

  Vocal

  Doctora en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Frankfurt. Ha ampliat la seva formació a la Universitat de Bremen, a la Sorbona de París, a la Universitat d'Hamburg i a la de Bolonya, a més de formar-se a la URV i la Universitat de Barcelona. Ha estat vicepresidenta d'ELEN, parla 6 llengües i es dedica a la recerca, a la docència i als temes internacionals.

 • Ariadna Mas Casals

  Badalona, 1969

  Vocal

  Llicenciada en Medicina per la UB, postgrau en Lideratge i Gestió per a clínics de la UAB i màster en Innovació de la Camfic-URV, ha estat  professora associada de la UAB i la UPF. També ha format part de la direcció i la gerència de l'Institut Català de la Salut. Actualment és Subdirectora de Planificació Sanitària al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

 • Daniel Mundet i Cerdan

  Barcelona, 1974

  Vocal

  Llicenciat en Sociologia per la UAB i màster de Gestió Pública per la UAB, la UPF i ESADE, ha estat director de Plataforma per la Llengua i d'una entitat de Leeds (Regne Unit) de suport laboral a persones de minories ètniques. També ha desenvolupat la seva activitat professional en la gestió de projectes europeus al Centre UNESCO de Catalunya i a París. Actualment és assessor al Parlament Europeu.

 • Marga Payola i Lahoz

  Palau-solità i Plegamans, 1979

  Vocal

  Coordinadora d'Internacional de Plataforma per la Llengua

  Llicenciada en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya. Actualment treballa com a assessora al Parlament Europeu. Fornada del 2013 del programa Vicens Vives (Lideratge i compromís cívic) a ESADE, també té un màster universitari en Direcció de les Organitzacions en l'Economia del Coneixement per la UOC (2021).

 • Susana Pérez i Alonso

  Benicarló, 1990

  Vocal

  Creadora de continguts audiovisuals. Impulsora d'iniciatives per al foment de la dona i l'ús del català en l'àmbit tecnològic i dels videojocs. És tècnica Superior en Administració i Finances, estudiant de Ciències Polítiques amb formació en joventut, govern obert i participació ciutadana, i treballa a l'administració pública. Ha estat regidora de l'Ajuntament de Benicarló, portaveu nacional de les joventuts d'Iniciativa-Compromís i membre de la Federation of Young European Greens (FYEG).

 • Eloi Planas i Vila

  Vic, 1988

  Vocal

  Mestre de primària per la Universitat de Vic especialitzat en biblioteca escolar i lectura, a més de graduat en Llengua i Literatura Catalanes per la UOC. Professor de català amb adults nouvinguts i dinamitzador lingüístic. Activista sindical, ha estat secretari de comunicació d'educació de la Intersindical. Aficionat als llibres i als esports, és soci de la Unió Esportiva Sant Andreu.

 • David Poudevida i Vives

  Barcelona, 1973

  Vocal

  Llicenciat en Comunicació i Direcció d'Empreses. Va ser cap del Departament de Comunicació i Màrqueting de Bonpreu. President de l'Associació Catalana de Professionals (ACP) i del fòrum empresarial Creiem en Catalunya, també està vinculat a la plataforma Moviment Barcelona. Ha estat delegat de la Generalitat de Catalunya al Con Sud d'Amèrica, amb seu a Buenos Aires, entre 2019 i 2022.

 • Berta Serra Gómez

  Sueca, 1998

  Vocal

  Coordinadora d'Educació

  Graduada en Filologia Catalana i Màster en Professorat per la Universitat de València, és professora de català. Ha estat secretària general del Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA), i ha participat en nombrosos espais de representació universitària -AG, ADR, Junta de Facultat- i del Voluntariat Lingüístic, a més d'haver estat membre del Claustre i del Consell de Govern de la UVEG.

 • Carles Solà i Serra

  Berga, 1964

  Coordinador de Cultura, Lleure i Joventut

  Periodista. Director del programa 30 minuts de TV3. Vicepresident de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual del CAC i membre de la plataforma Diverscat en Acció. Ha estat cap de la secció de Societat a Informatius i director del programa Tot un món, dedicat a la immigració. És especialista en el tractament de la diversitat cultural als mitjans.

 • Agustí Tola i Lorente

  Ciutat de Mèxic, 1993

  Coordinador d'Empresa i Consum

  Graduat en Economia per la Universitat Pompeu Fabra i màster en Gestió Financera a UPF-BSM. Ha treballat com auditor en una Big Four, com a consultor d'innovació i actualment és investigador d'UX en una empresa de màrqueting digital. Del 2018 al 2022 va ser coordinador de la territorial del Barcelonès a Plataforma per la Llengua.

 • Roger Torrents i Serra

  Barcelona, 1976

  Vocal

  Llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona (UB). Professionalment vinculat a la informàtica, la programació, la consultoria de bases de dades i la intel·ligència de negoci, ha desenvolupat la seva carrera en aquest mateix àmbit en diverses empreses multinacionals del sector. Durant gairebé dues dècades també ha estat tresorer de Plataforma per la Llengua.

 • Teresa Vilà i Julién

  Barcelona, 1978

  Vocal

  Llicenciada en Traducció i Interpretació d'anglès i d'alemany per la Universitat de Vic. És traductora especialitzada en l'àmbit jurídic i econòmic. Treballa des de fa més de quinze anys com a planificadora lingüística i actualment és responsable de foment del català a la Generalitat de Catalunya. Ha estat correctora de català per la Universitat de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya.