Qui som?

Plataforma per la Llengua la forma un equip tècnic, una junta executiva i un consell consultiu.

Aquests són els membres de l'executiva:

  • Òscar Escuder i de la Torre

    Barcelona, 1968 

    President de Plataforma per la Llengua

    Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Especialista en cirurgia maxil·lofacial. Membre de les Societats Catalana i Europea de Cirurgia Cranio-maxil·lofacial. Treballa a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i al sector privat. També és professor associat a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. Té 3 fills.

  • Mireia Plana i Franch

    Barcelona, 1964

    Vicepresidenta de Plataforma per la Llengua

    Llicenciada en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona. És traductora jurada de català i de francès, i treballa a la Generalitat de Catalunya en temes de normalització lingüística, comunicació, formació, participació ciutadana i recerca col·laborativa. En l'àmbit associatiu ha estat vinculada al món de la sardana, del cant coral i dels moviments veïnals.

  • Francesc Marco Palau

    Tarragona, 1989

    Secretari de Plataforma per la Llengua

    Doctor en Història Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona. Articulista al Diari de Tarragona i opinador en diversos mitjans de comunicació, ha publicat 6 llibres d'història contemporània de Catalunya, biografies parlamentàries i art del segle XX. També ha estat comissari de l'Any Palau Ferré, commemoració oficial de la Generalitat de Catalunya.

  • Marcel Padrós i Perejoan

    Argentona, 1967

    Tresorer de Plataforma per la Llengua

    Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB), és membre del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) i dirigeix una assessoria fiscal, comptable i laboral a Badalona des de fa més de vint-i-cinc anys. Actualment viu a Castelldefels, on ha participat en diverses activitats associatives de la comarca del Baix Llobregat.

  • Enric Balaguer i Iglesias

    Prada, 1960

    Delegat de Catalunya Nord

    Locutor radiofònic i periodista, és activista cultural. Membre del Consell d'Administració del Casal de Conflent i president de l'Associació d'Usuaris del Tren "Train en Têt" i Conseller  Nacional de la Federació Nacional d'Associacions d'Usuaris del Transport, també presideix l'Associació Sports Catalunya. Ha estat assistent de direcció a la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà i expresident del Casal d'Arrià.

  • Marina Garcias Salvà

    Llucmajor, 1985

    Delegada de les Illes Balears

    Llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Filosofia Contemporània per la Universitat de les Illes Balears. Ha estat becària en el Consell Insular de Mallorca i en el Parlament Europeu. Des de fa set anys exerceix de professora de Formació i Orientació Laboral a diversos instituts de secundària i centres integrats de Formació Professional a Mallorca. Té una filla.

  • Conxita Güell

    Barcelona, 1956

    Delegada de Catalunya

    Diplomada en Educació i llicenciada en Filologia catalana, amb una trajectòria professional de trenta-vuit anys en l'àmbit educatiu i d'ensenyament de la llengua catalana. Ha exercit de mestra de primària, ha estat coordinadora de la comissió lingüística de l'escola El Sagrer de Barcelona, tutora d'estudiants de magisteri en pràctiques i ha fet de cap d'estudis i de directora d'escola.

  • Mauro Mulas

    L'Alguer, 1973

    Delegat de l'Alguer

    Activista cultural. Laurea en Biotecnologia i en Ciències de la Infermeria a la Universitat dels Estudis de Sàsser. Ha format part del Consell Directiu del Centre Excursionista de l'Alguer i actualment és membre de l'Obra Cultural de l'Alguer. Així mateix, és estudiós de la història i les tradicions de la ciutat i curador del projecte expositiu "La Vida Rústiga a l'Alguer". 

  • Antoni Royo i Pérez

    Castelló de la Plana, 1954

    Delegat del País Valencià

    Llicenciat en Història per la Universitat de València. Ha estat durant quatre dècades al capdavant de la delegació a Castelló d'Acció Cultural del País Valencià. El 2016 va ser nomenat "Valencià de l'any" per la Fundació Huguet. Amb el pseudònim de Jordi Querol ha publicat novel·les de temàtica històrica i política ficció, així com el llibre de memòries Pel meu país (2020).

  • Marc Vila Amigó

    Andorra la Vella, 1961

    Representant a Andorra

    Llicenciat en Dret i Filosofia. Ha estat membre de la Comissió Europea de Drets Humans del Consell d'Europa, membre de la Comissió de Venècia del Consell d'Europa i va presidir el comitè andorrà d'UNICEF. A més, ha estat ministre de Relacions Exteriors del primer govern constitucional d'Andorra i ministre d'Interior i Treball. També ha estat Raonador del Ciutadà d'Andorra.

  • F. Xavier Dengra i Grau

    Cornellà de Llobregat, 1994

    Coordinador d'Empresa i Consum

    Biotecnòleg (UAB) i màster en Ciències Ambientals (Universitats de Copenhaguen i de BOKU Viena). Ha estat investigador a l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica i ara és doctorand a la Universitat de Lovaina sobre contaminació radioactiva i de metalls pesants. Voluntari de la Viquipèdia, ha estat tresorer de l'Amical Wikimedia i ha encapçalat projectes de coneixement obert en català amb institucions universitàries, culturals i amb els Governs d'Andorra i de Catalunya.

  • Cristina Font Butxaca

    Puigcerdà, 1988

    Coordinadora de Videojocs

    Graduada en Criminologia i premiada com a Singular Talent, és consultora legal i experta en cultura digital a C Font Consultoria. És secretària de comunicació de l'associació literària Pensaments i Paraules, i cofundadora de la Comissió Llengua Les Corts. Té obra poètica guardonada i ha col·laborat amb Ràdio Catalunya-Itàlia dins l'espai #CulturaFaCultura. A més, amb el projecte @TheTwitchGirl, fomenta l'ús del català com a llengua corporativa en l'àmbit tecnològic.

  • Marga Payola i Lahoz

    Palau-solità i Plegamans, 1979

    Coordinadora d'Internacional

    Llicenciada en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya. Actualment treballa com a assessora al Parlament Europeu. Fornada del 2013 del programa Vicens Vives (Lideratge i compromís cívic) a ESADE, també té un màster universitari en Direcció de les Organitzacions en l'Economia del Coneixement per la UOC (2021).

  • Eloi Planas i Vila

    Vic, 1988

    Coordinador d'Activisme

    Mestre de primària per la Universitat de Vic especialitzat en biblioteca escolar i lectura, a més de graduat en Llengua i Literatura Catalanes per la UOC. Professor de català amb adults nouvinguts i dinamitzador lingüístic. Activista sindical, ha estat secretari de comunicació d'educació de la Intersindical. Aficionat als llibres i als esports, és soci de la Unió Esportiva Sant Andreu.

  • Josep Maria Recasens

    Barcelona, 1955

    Coordinador d'Administracions Públiques

    Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, ha estat director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, on també ha desenvolupat diverses responsabilitats en els àmbits de consum i turisme. Ha presidit el Centre Moral i Cultural del Poblenou de Barcelona, és voluntari per la llengua i fa tasques de voluntariat actualment a Càritas.

  • Berta Serra Gómez

    Sueca, 1998

    Coordinadora d'Educació

    Graduada en Filologia Catalana i Màster en Professorat per la Universitat de València, és professora de català. Ha estat secretària general del Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA), i ha participat en nombrosos espais de representació universitària -AG, ADR, Junta de Facultat- i del Voluntariat Lingüístic, a més d'haver estat membre del Claustre i del Consell de Govern de la UVEG.

  • Carles Solà i Serra

    Berga, 1964

    Coordinador de Cultura, Lleure i Joventut

    Periodista. Director del programa 30 minuts de TV3. Vicepresident de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual del CAC i membre de la plataforma Diverscat en Acció. Ha estat cap de la secció de Societat a Informatius i director del programa Tot un món, dedicat a la immigració. És especialista en el tractament de la diversitat cultural als mitjans.

  • David Casellas i Gispert

    Girona, 1964

    Vocal

    Llicenciat en Filologia Catalana, és professor de llengua i literatura catalanes a l'institut de Vidreres, i membre de la junta de l'ADAC i del Cercle Vallcorba. També és autor de Curs de morfosintaxi de l'oració (1996) i de Junts en la diversitat. Crèdit variable de llengua catalana (1997), a més de coautor de Resolguem dubtes (1998) i de Vocabulari de les comarques gironines (2003).

  • Carme Forcadell i Lluís

    Xerta, 1955

    Vocal

    Llicenciada en Filosofia i en Ciències de la Comunicació, i màster en Filologia Catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat coordinadora de normalització lingüística al Departament d'Ensenyament i assessora de llengua, interculturalitat i cohesió social. També ha estat presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (2012-2015), i presidenta del Parlament de Catalunya (2015-2018).

  • Rosa de les Neus Marco Palau

    Tarragona, 1987

    Vocal

    Doctora en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Frankfurt. Ha ampliat la seva formació a la Universitat de Bremen, a la Sorbona de París, a la Universitat d'Hamburg i a la de Bolonya, a més de formar-se a la URV i la Universitat de Barcelona. Ha estat vicepresidenta d'ELEN, parla 6 llengües i es dedica a la recerca, a la docència i als temes internacionals.

  • Ariadna Mas Casals

    Badalona, 1969

    Vocal

    Llicenciada en Medicina per la UB, postgrau en Lideratge i Gestió per a clínics de la UAB i màster en Innovació de la Camfic-URV, ha estat  professora associada de la UAB i la UPF. També ha format part de la direcció i la gerència de l'Institut Català de la Salut. Actualment és Subdirectora de Planificació Sanitària al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

  • Daniel Mundet i Cerdan

    Barcelona, 1974

    Vocal

    Llicenciat en Sociologia per la UAB i màster de Gestió Pública per la UAB, la UPF i ESADE, ha estat director de Plataforma per la Llengua i d'una entitat de Leeds (Regne Unit) de suport laboral a persones de minories ètniques. També ha desenvolupat la seva activitat professional en la gestió de projectes europeus al Centre UNESCO de Catalunya i a París. Actualment és assessor al Parlament Europeu.

  • David Poudevida i Vives

    Barcelona, 1973

    Vocal

    Llicenciat en Comunicació i Direcció d'Empreses. Va ser cap del Departament de Comunicació i Màrqueting de Bonpreu. President de l'Associació Catalana de Professionals (ACP) i del fòrum empresarial Creiem en Catalunya, també està vinculat a la plataforma Moviment Barcelona. Ha estat delegat de la Generalitat de Catalunya al Con Sud d'Amèrica, amb seu a Buenos Aires, entre 2019 i 2022.

  • Ivan Solivellas

    Palma, 1992

    Vocal

    Sociolingüista. Graduat en Llengua i Literatura Catalanes per la Universitat de les Illes Balears i doctor en Ciències del Llenguatge per la Universitat Pompeu Fabra. És professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística de la Universitat de les Illes Balears, on compagina la recerca i la docència amb la divulgació (socio)lingüística.

  • Agustí Tola i Lorente

    Ciutat de Mèxic, 1993

    Vocal

    Graduat en Economia per la Universitat Pompeu Fabra i màster en Gestió Financera a UPF-BSM. Ha treballat com auditor en una Big Four, com a consultor d'innovació i actualment és investigador d'UX en una empresa de màrqueting digital. Del 2018 al 2022 va ser coordinador de la territorial del Barcelonès a Plataforma per la Llengua.

  • Teresa Vilà i Julién

    Barcelona, 1978

    Vocal

    Llicenciada en Traducció i Interpretació d'anglès i d'alemany per la Universitat de Vic. És traductora especialitzada en l'àmbit jurídic i econòmic. Treballa des de fa més de quinze anys com a planificadora lingüística i actualment és responsable de foment del català a la Generalitat de Catalunya. Ha estat correctora de català per la Universitat de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya.

  • Roger Torrents i Serra

    Barcelona, 1976

    Vocal

    Llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona (UB). Professionalment vinculat a la informàtica, la programació, la consultoria de bases de dades i la intel·ligència de negoci, ha desenvolupat la seva carrera en aquest mateix àmbit en diverses empreses multinacionals del sector. Durant gairebé dues dècades també ha estat tresorer de Plataforma per la Llengua.