Qui som?

Aquests són els membres de la nostra executiva:

 • Manuel Carceller i Safont

  Castelló de la Plana, 1964

  Llicenciat en Filologia catalana per la Universitat de València. És investigador i divulgador sobre cultura popular al País Valencià, i concretament a la ciutat de Castelló. Actualment és coordinador territorial de la Plataforma per la Llengua País Valencià.

 • Irene Coghene

  Alguer, 1982.

  Llicenciada en dret per la Universitat de Sàsser (2008). Ha treballat en projectes municipals com l'Oficina Lingüístic. Actualment ho fa a l'agència immobiliària familiar. En l'àmbit associatiu, des de petita ha estat vinculada a l'escoltisme, i també ha estat fundadora i primera presidenta del Centre Excursionista de l'Alguer. Actualment és coordinadora territorial de la Plataforma per la Llengua de l'Alguer.

 • Lluís Duran Soley

  Sabadell, 1991

  Estudiant de Ciència Política i Gestió Pública a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Treballa com a politòleg. Ha estat vinculat a diferents organitzacions del teixit associatiu de la ciutat de Sabadell. Actualment és el coordinador territorial de la Plataforma per la Llengua del Vallès Occidental.

 • Òscar Escuder i de la Torre

  Barcelona, 1968 

  Metge especialista en cirurgia maxil·lofacial. Casat i pare de tres fills. Treballa a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i al sector privat. Actualment és president de la Plataforma per la Llengua.

 • Josep-Anton Fernàndez i Montolí

  Barcelona, 1963

  Llicenciat en Filologia catalana per la UAB, i doctor en Llengües Modernes per la Universitat de Cambridge. Professor agregat d'Estudis Catalans de la UOC. Entre 1993 i 2006 va ser professor a la Universitat de Londres, on va fundar el Centre for Catalan Studies. Autor, entre altres, del llibre El malestar en la cultura catalana: La cultura de la normalització 1976-1999 (2008).

 • Maria del Mar Forcada i Nogués

  Barcelona, 1971

  Llicenciada amb grau de Suficiència Investigadora en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona. S'ha especialitzat en tasques de gestió, documentació i coordinació en diverses institucions culturals i mitjans de comunicació del Principat de Catalunya. Actualment és secretària de la Plataforma per la Llengua.

 • Josep Maria López i Llaví

  Barcelona, 1941

  Periodista col·legiat -ara jubilat- i durant molts anys crític de cinema. Ha estat promotor del cineclubisme a Catalunya i president de la Federació Catalana de Cine Clubs, en la qual segueix participant en la junta directiva. Membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua des del 2008, així com del seu Consell Consultiu, hi treballa bàsicament en les campanyes pel català al cinema.

 • Francesc Marco Palau

  Tarragona, 1989

  Doctorand en Història contemporània de Catalunya a la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Història a la Universitat Rovira i Virgili i Màster en Història de Catalunya a la UAB. Ha ampliat els seus estudis a la Universitat de València. Tracta temes d'ideologia, societat i cultures polítiques actuals, així com d'art del segle XX.

 • Rosa de les Neus Marco Palau

  Tarragona, 1987

  Doctorand en Comunicació a la Universitat Pompeu Fabra. Màster en Estudis Transnacionals a la Universitat de Bremen. Ha realitzat estades a la Sorbonne, a la Universitat d'Hamburg i a la de Bologna. És Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Rovira i Virgili i Grau en Llengües i Literatures Modernes per la Universitat de Barcelona. Es dedica a la recerca, a la docència i als temes internacionals.

 • Tomeu Martí Florit

  Palma, 1969

  Periodista i promotor cultural. Ha estat coordinador de l'Obra Cultural Balear i actualment dirigeix la ràdio Ona Mediterrània i el diari digital DBalears. Ha treballat en mitjans illencs de premsa escrita i és col·laborador diverses publicacions, ràdios i televisions. La seva faceta literària l'ha portat a escriure una desena de llibres, entre poesia i assaig.

 • Maria Rosa Mateu i Martínez

  Barcelona 1942

  Mestra. Professora de francès per la Universitat de Toulouse. Llicenciada en Filologia Catalana i Postgrau de Terminologia per la UB. Entre 1966 i 1984 professora d'adults i de batxillerat. De 1988 a 2006 Responsable del Servei de Llengües i Terminologia de la UPC.

 • Rosa Monforte i Solà

  Cervelló 1963

  És llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i treballa de tècnic de Normalització Lingüística a Sant Andreu de la Barca. Sempre ha estat vinculada a associacions culturals i educatives d'àmbit comarcal i local en les quals ha participat activament. Actualment és coordinadora territorial de la Plataforma per la Llengua del Baix Llobregat.

 • Daniel Mundet i Cerdan

  Barcelona, 1974

  Llicenciat en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster de Gestió Pública per la UAB, l'UPF i ESADE. Ha desenvolupat la seva activitat professional en l'àmbit de la llengua, la cultura i també en la gestió de projectes europeus. És membre de  la Plataforma per la Llengua des del 1999.

 • Marga Payola i Lahoz

  Palau-solità i Plegamans, 1979

  Llicenciada en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya. Treballa com a assistent de l'eurodiputat Ramon Tremosa al Parlament Europeu. Participa al programa Vicens Vives 2013 (Lideratge i compromís cívic) a ESADE.

 • Mireia Plana i Franch

  Barcelona, 1964

  Llicenciada en filologia romànica. Postgrau en traducció jurídica i administrativa català-castellà-francès. Treballa a la Generalitat de Catalunya com a subdirectora general de Memòria, Pau i Drets Humans. És membre de la XIP, Xarxa d'Innovació Pública. Actualment és vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua.

 • David Poudevida i Vives

  Barcelona, 1973

  Llicenciat en Comunicació i Direcció d'Empreses. Va ser cap del Departament de Comunicació i Marketing de Bonpreu. President de l'Associació Catalana de Professionals. És membre de la Plataforma per la Llengua des del 2012.

 • Isabel Romano i Farran

  Barcelona, 1959

  Tècnica de cultura. Viu a Arenys de Mar. És membre de la Plataforma per la Llengua des del 2006. Sempre ha estat vinculada a associacions culturals i de país a nivell de la comarca del Maresme i local a Arenys de Mar, en les quals hi ha participat activament. Actualment és coordinadora territorial de la Plataforma per la Llengua del Maresme.

 • Antoni Royo i Pérez

  Castelló de la Plana, 1954

  Llicenciat en Història per la Universitat de València. Treballa a la delegació a Castelló d'Acció Cultural del País Valencià. Amb el pseudònim de Jordi Querol ha publicat diferents novel·les de temàtica històrica.

 • Diego Sola i Garcia

  Granollers, 1988

  Viu a Canovelles. Llicenciat en Història i màster en Estudis Històrics per la Universitat de Barcelona, especialitzat en Història Moderna. És investigador predoctoral i col·laborador docent a la mateixa universitat. Escriu en alguns mitjans de comunicació com a divulgador d'història. Membre de la Plataforma per la Llengua des de 2012.

 • Carles Solà i Serra

  Berga, 1964

  Periodista. Director del programa Tot un món de TV3 i membre de la Comissió de la Diversitat de TV3. S'ha especialitzat en el paper que juguen els mitjans de comunicació catalans en el tractament de la immigració i la diversitat cultural. Vice-president de la mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, portaveu de l'Espai Àfrica-Catalunya i, des del 2011, membre de la Plataforma per la Llengua.

 • Roger Torrents i Serra

  Barcelona, 1976

  Llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona. Professionalment vinculat a la informàtica i a la consultoria de bases de dades i intel·ligència de negoci, actualment treballa en aquest mateix àmbit en una empresa multinacional. Actualment és tresorer de la Plataforma per la Llengua.