Contacta amb nosaltres

Delegació de l'Alguer

Biblioteca catalana

Carrer de Pa i Aigua, 48 (Via Ardoino) - Centre històric

Obert cada dimarts de 17 a 19h

Email: plalguer(ELIMINAR)@plataforma-llengua.cat

Web: /alguer

Subscriu-te al butlletí

Destaquem

Volem l'escola en alguerés!
CantAlguer
Emergència lingüística
Compra llibre Mans manetes
L'Alguer. Un pentagrama com un carrer
CatalApp

A l'Instagram

  • 🎙️ La final del concurs per joves cantautors CantAlguer, que promou l’ús de l’alguerés en àmbit musical, ideat de Claudio Gabriel Sanna, organitzat de Plataforma per la Llengua, ha tengut lloc al Poco Loco, envant de un públic entusiasta que ha aplaudit los concorrents, ha vist triomfar Gionta i Riccardo,  amb la cançó inèdita “Quan miraves a lluny”.

👉 Autor del text Gionta, nom artístic de Antonio Francesco Daga (l’Alguer, 1995), cantautor, composidor i speaker radiofònic, en grau de dominar diversos gèneres musicals, popdance, electrònica i trip-hop.

🎹 Música de Riccardo Pinna (l’Alguer, 1993), pianista, compositor, director de corals, amb diverses col·laboracions a l’actiu. 

🥇Gràcies al premi, Gionta i Riccardo pogueran registrar un EP de sis cançons en l'estudi The Chicken Coop de l'Alguer. Endemés  tengueran l’oportunitat de se poguer exhibir a la Jornada Algueresa, organitzada de Obra Cultural de l'Alguer, a dins de la programació de la 56na Universitat Catalana d'Estiu, a Prada de Conflent.

🥈Segona posició per Giuseppe Trudu (l’Alguer, 1994), que  ha presentat la cançó inèdita “Diu-me ont sés”.
  • 👉 L'enforra del número nou de la revista Al Portal, produït de Plataforma per la Llengua en col·laboració amb el centre Cultural Antoni Nughes i l'Obra Cultural de l'Alguer, és dedicada a Sant Joan de la Porta Llatina, una festivitat celebrada en ciutat per sèculs , en record de l'èpica victòria dels algueresos contra les trupes del vescomte de Narbona, la nit entre lo 5 i lo 6 de maig del 1412. 
 
📰 Pots trobar lo periòdic a 
Cyrano Libri Vino Svago 
Mondadori Bookstore 
Libreria Vademecum di Beppe Ferrari 
Torre del Portal (Porta Terra) 
Edicola la Pietraia 
Edicola Badalotti, plaça Sulis 
Edicola I Fois , via Sàsser 
Edicola Salvatore Cataldi, carrer Catalunya 
i a la Biblioteca Catalana, c. de Pa i Aigua n. 48. 
 
✉️ Escriu-mos a plalguer@plataforma-llengua.cat
  • 👉 Los algueresos Arbre del Peix, guanyadors de la primera edició del concurs CantAlguer, presentaran al Poco Loco, lo pròxim dijous 18 de maig, lo primer àlbum intitulat
  • 🎉 Obra Cultural de l'Alguer l i Plataforma per la Llengua , enguany també, sigueran ocupats amb la festivitat de Sant Joan de la Porta Llatina. Celebrada en ciutat per sèculs, en record de l'èpica victòria dels algueresos contra les tropes del vescomte de Narbona, la nit entre lo 5 i lo 6 de maig del 1412.

⏳ L'any 2022, Obra Cultural i Plataforma per la Llengua, han decidit de recuperar aqueixa tradició per la fer conèixer a les noves generacions.

🔎 Pots trobar lo programa sencer aquí: https://www.plataforma-llengua.cat/que-fem/noticies/5774/obra-cultural-i-plataforma-per-la-llengua-tornen-a-celebrar-la-festa-de-sant-joan-de-la-porta-llatina-611-anys-despres-de-la-historica-batalla

👉 La festa és patrocinada del Comune di Alghero  i de la Fondazione Alghero .
Més imatges