El Blog de la CatalApp ← Altres articles

I ara què? De que serveixen les nostres valoracions?

La CatalApp, l'eina que valora la responsabilitat lingüística dels establiments comercials, és més que una aplicació per a mòbils. Després de nou mesos en funcionament, les 36.000 valoracions i els més de 26.000 establiments valorats han fet possible que reconeguem les bones pràctiques lingüístiques dels establiments recomanats amb la CatalApp.

Què son els adhesius de reconeixement lingüístic?

Els certificats d'"establiment recomanat per la CatalApp" són uns adhesius que s'atorguen a aquells establiments que han estat més ben valorats pels usuaris de l'aplicació. Aquests adhesius s'enganxen a l'aparador del restaurant, la botiga o l'establiment, i permetran que els consumidors reconeguin aquell establiment com un espai que respecta els drets lingüístics dels consumidors i que utilitza el català en totes les seves formes de comunicació.

Seguint uns criteris que estan determinats per la presència d'un mínim de massa crítica, l'objectiu de la CatalApp és que cada cop més establiments puguin rebre aquest distintiu i anar-lo renovant segons la responsabilitat lingüística que demostren pel català. La validesa del certificat és d'un any.

Cal remarcar que gairebé un 70% dels usuaris que han valorat establiments al Principat de Catalunya, ho han fet positivament.

I aquells establiments que tenen valoracions negatives?

Les valoracions dels usuaris també han permès conèixer en quines empreses manca sensibilitat lingüística.

La Plataforma per la Llengua també treballa perquè aquelles empreses que vulneren els drets dels catalanoparlants sistemàticament canviïn de manera de fer. Amb aquest objectiu, l'ONG del català els oferirà la seva dilatada experiència per a trobar maneres d'ajudar-los, com pot ser amb l'oferta de cursos de sensibilització i gestió lingüística en l'espai laboral.

Aquesta tasca pretén propiciar un treball conjunt amb l'objectiu de revertir aquestes males valoracions i promoure un canvi en la responsabilitat legal, corporativa i social d'aquestes empreses.

L'objectiu final de la CatalApp i la Plataforma per la Llengua és que no es produeixin casos de vulneracions de drets lingüístics i que els usuaris i consumidors puguin veure respectat el seu dret d'ésser atesos en català.

Per a assolir aquest objectiu són imprescindibles les vostres valoracions i que els usuaris doneu a conèixer el projecte de la CatalApp. Com més usuaris siguem, més força tindrem perquè el català sigui la llengua vehicular del comerç i les empreses.

Si vols ajudar a eliminar la discriminació lingüística del nostre país, descarrega't la CatalApp i comença a fer valoracions!