Plataforma per la Llengua. 20 anys defensant el català

Enguany, se celebren els 20 anys de la Plataforma per la Llengua. En el marc dels actes de celebració de les dues dècades de l'entitat, l'ONG del català ha publicat el llibre "Plataforma per la Llengua. 20 anys defensant el català", escrit per Francesc Marco, membre de l'Executiva de l'entitat.         

La Plataforma per la Llengua fa vint anys. Dues dècades d'accions a favor del català que ara són més d'actualitat que mai, amb els atacs a la immersió lingüística a Catalunya, amb el tancament de TV3 al País Valencià, amb les samarretes verdes a les Illes Balears i amb el LAPAO a la Franja de Ponent.

El llibre, editat per Base, posa de relleu el paper de l'ONG del català en el procés de normalització lingüística, tot contextualitzant-lo en el moment social i polític que viu el país. L'autor, l'historiador Francesc Marco Palau, ens ofereix una panoràmica del moviment a favor de la llengua catalana des de la transició fins als nostres dies, analitzant la tasca de les institucions, els partits polítics i la societat civil en fer del català la llengua comuna i de cohesió social.

El volum, que compta amb salutació del president de l'ONG del català, Òscar Escuder, i pròleg del filòleg Jordi Manent, repassa també el paper de les institucions catalanes, dels partits polítics i de la societat civil en fer del català la llengua comuna i de cohesió social.

Carme Forcadell detalla a la presentació del llibre que "necessitem la Plataforma, perquè ens recorda els nostres deures com a ciutadans i com a catalans, perquè és la nostra consciència lingüística".

Presentació del llibre​

On el puc comprar?

El llibre, que té un cost de 15€ per al públic general i de 12€ per a socis i sòcies de l'entitat, el podreu trobar a nombroses llibreries o ens el podeu sol·licitar directament a l'entitat a través del correu electrònic info(ELIMINAR)@plataforma-llengua.cat o trucant al 93 321 18 03