Ajuda’ns a fer-los realitat!

Antena de la Catalunya del Nord

Des del 13 de febrer, uns 8.000 habitants de la zona del Conflent, a la Catalunya del Nord, tornen a poder veure la televisió i escoltar la ràdio en català. La Plataforma per la Llengua i el Casal del Conflent han unit sinergies i han instal·lat una antena, tant de televisió com de ràdio, per a tots els veïns del Conflent.

Aquesta antena permet que els ciutadans de la zona puguin veure els canals de la televisió pública catalana: TV3, el 33, el 3/24, Canal Super3 i Esport3; i, també, escoltar la ràdio pública catalana: Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i l'iCat.

La situació dels mitjans audiovisuals en català a la Catalunya del Nord és precària. Fins ara, la comarca del Conflent no rebia els canals en català. Sí que ho feien, però, certs municipis de la plana del Rosselló gràcies als repetidors ubicats a la torre de Madaloc, al Rosselló, i al pic de Salines, a la província de Girona. L'única ràdio que emet exclusivament en català és Ràdio Arrels, així que queda més que demostrat que la presència del català als mitjans de comunicació és quasi inexistent.

Tal com va denunciar la Plataforma per la Llengua amb la campanya "El català sense fronteres", aquesta restricció injustificada en la recepció dels mitjans de comunicació audiovisuals implica el menysteniment continuat dels Estats espanyol, francès i italià de la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries (CELRoM), malgrat que fou signada per tots tres estats i ratificada per Espanya. A més, els tres estats incompleixen la Directiva 2010/13/CE, reguladora de la llibertat de circulació dels productes audiovisuals. Això es considera una anomalia al continent europeu, on, per exemple, als països nòrdics s'estableix una situació de reciprocitat total dels mitjans de comunicació. És a dir, els ciutadans reben tots els continguts dels canals i de les emissores de ràdio en la llengua pròpia.

La instal·lació d'aquesta antena ha tingut un cost de 7.000 €. Per això, des de l'ONG del català demanem la teva col·laboració per a contribuir a cobrir les despeses que ha suposat la instal·lació de l'antena al Conflent

0 dies
Aconseguit 13523€ Objectiu 7000€
S'han aconseguit 13523€ d'un total de 7000€.