Els nostres articles d'opinió ← Altres articles

Posar-ho difícil

Eulàlia Buch i Ros

Posar-ho difícil, és un dels títols dels 6 gags humorístics que ha produït Plataforma per la Llengua amb la col·laboració de la productora audiovisual Minoria Absoluta.

Aquesta nova campanya de sensibilització te com a objectiu convidar a  reflexionar al voltant de les situacions lingüístiques més habituals que es donen quan un catalanoparlant es dirigeix a un nouvingut.

Algunes de les cares conegudes del Polònia i Crackòvia se situen ara en escenaris quotidians on protagonitzen situacions lingüístiques habituals (com una reunió de veïns, una escola, un banc...) i assenyalen qüestions paradoxals on es veu immersa la llengua i els seus parlants, o bé les persones que encara no la parlen però que hi volen entrar en contacte.

Presentats en roda de premsa el passat 14 de setembre, els gags ja es poden visualitzar a les xarxes socials i al canal del youtube de l'entitat. Aquest material pedagògic formarà part del contingut que acompanyarà les sessions de formació sobre acollida lingüística que ofereix Plataforma per la Llengua adreçades a empreses, entitats i institucions públiques.

En només un cap de setmana ja s'han rebut a través del youtube quasi 2.000 visites del primer gag de promoció de la campanya. En clau d'humor, doncs, un nou material que surt a la llum amb l'esperança que tingui molt ressò mediàtic a les xarxes socials, als mitjans de comunicació i molt bona acceptació dins les aules de formació.

Per a més informació: www.plataforma-llengua.cat; http://www.youtube.com/user/PlataformaxLlengua