Els nostres articles d'opinió ← Altres articles

Agraïment a Martí Gasull i Roig

Òscar Escuder, President de la Plataforma per la Llengua

Com pràcticament tots ja sabreu, per culpa d'una malaurada allau allà al Manaslu (Nepal), el passat diumenge 23 de setembre vam perdre un gran patriota: ens va deixar en Martí Gasull.

En Martí era el fundador i ànima de la Plataforma per la Llengua, l'ONG del català, fa prop de 20 anys. Durant un grapat d'anys, a part de ser-ne l'ànima va ser pràcticament l'únic que feia rutllar l'entitat. Des d'aquells durs anys inicials, gràcies fonamentalment al treball d'en Martí, la Plataforma per la Llengua va anar creixent en activitat, estructura professional, voluntaris, socis i repercussió pública. Ara tenim una entitat mitjana però que ha fet grans coses pel català i, per extensió, pel país. I que, malgrat la gran pèrdua que hem patit, vol continuar fent-ne!!

En Martí tenia de sempre molt clar que el català havia de ser eina de cohesió social, eina de trobada, mai de confrontació.

Ens va ensenyar a molts a posar sempre per davant els interessos del país i de la llengua als propis, a no defallir mai, mai; a estar sempre al peu del canó. I els que el coneixíem sabem que sempre vol dir sempre, literalment. Ens va aportar un discurs seriós, transversal, rigorós i inclusiu, sense fissures en la defensa de la llengua i del país. I tot això, que ja és molt, a més, amb un sentit de l'amistat impressionant, volent sempre trobar les coses bones de tothom, fins i tot d'aquells que no l'acabaven d'entendre... Martí, per tot això i molt, molt més et dic: gràcies, gràcies, gràcies!!  Posarem encara més energia en intentar assolir aquells objectius que et van quedar pendents i... et durem sempre al cor, amic!