Els nostres articles d'opinió ← Altres articles

La Comissió de Jocs i Joguines assumeix nous reptes sota el nom de Comissió de Joc i Lleure

Irantzu Azpeitia i Àxel Vilaseca

Després de rebre dia sí i dia també atacs a la nostra llengua, la Comissió de Jocs i Joguines de la Plataforma per la Llengua ampliem l'horitzó dels nostres objectius i canviem el nostre nom pel de la Comissió de Joc i Lleure.

Pensem que és el moment d'ampliar mires i lluitar no només pels interessos dels més petits de la casa, sinó també un cop es fan grans. Som conscients que es tracta d'un projecte molt ambiciós i el que volem és aconseguir que hi hagi més jocs en català, en tot tipus de formats: tradicionals i digitals i plantejar-nos ampliar les àrees de treball en sectors com per exemple els llibres, la música, etc.

Com ja deveu saber, i us vam fer saber, la Plataforma per la Llengua va crear el web www.jocsijoguines.cat. Actualment hi tenim actualitzades més d'un miler de referències de jocs i joguines en català, així com més d'un centenar de fabricants. I  aquestes xifres estan en augment constant. Esperem en un futur incloure-hi molts més productes.

Cal recordar ferventment la gran importància per a un poble que la seva canalla pugui jugar en la seva llengua, i que no és un fet tan sols identitari sinó  que també clarament d'acollida. En aquest sentit des de la comissió de joguines convidem tots els fabricants a llançar la versió catalana dels seus productes estrella, jocs com el Trívial Pursuit de Hasbro. Són alguns dels jocs que esperem tenir ben aviat al nostre llistat.

Salut i Joguines