Els nostres articles d'opinió ← Altres articles

Carta oberta a Coca-Cola

Òscar Escuder

Últimament des de Coca-Cola heu expressat que patrocineu algunes activitats per enfortir "la implicació en la promoció de la cultura i la llengua catalanes". Celebraríem aquesta declaració... si no fos perquè els fets de la vostra empresa no acompanyen les bones intencions manifestades.

Des de la Plataforma per la Llengua fa 23 anys que demanem a la vostra empresa distribuïdora a l'estat espanyol -una companyia catalana- que respecti els catalanoparlants i etiqueti els vostres productes també en català. Durant aquest temps hem fet dos grans actes i ens hem reunit amb vosaltres, però mai no ens heu donat una explicació raonable per discriminar els consumidors catalanoparlants. Esclar, no n'hi ha cap (però ho feu!). En canvi, sí que etiqueteu en llengües molt menys parlades que el català com l'islandès, el letó i el lituà.

Ens encantaria que Coca-Cola apostés per promocionar la llengua catalana i us encoratgem a fer això que, per ara, només dieu. Només cal que us replantegeu aquesta actitud de discriminació cap als consumidors del domini lingüístic català.

Des de la Plataforma per la Llengua us podem ajudar a utilitzar el català en els vostres productes, a complir la legislació vigent i, al cap i a la fi, a tenir la responsabilitat social que convindria per respectar els drets lingüístics de les persones que viuen en territori de parla catalana, una llengua que parlem més de 10 milions de persones. Mentrestant, des de l'ONG del català, no defallirem per continuar reclamant el que és just.