Notícies ← Altres notícies

“Tenim un nom”, amb Vicenç Villatoro, a Canet de Mar

El divendres 1 d'octubre a les 7 del vespre a l'aula magna de l'Escola Universitària de Teixits de Punt, la Plataforma per la Llengua presentarà la novel·la Tenim un nom (Premi Ramon Llull 2010), del periodista i escriptor terrassenc Vicenç Villatoro.

El Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull és el més ben dotat de la literatura catalana, amb 90.000 euros. Des de fa tres anys el convoquen el Govern d'Andorra i l'editorial Planeta (que el va instituir l'any 1981). Planeta publica l'obra guanyadora i la traducció espanyola, i l'editorial Robert Laffont la publica en francès.

A l'inici de l'acte es llegirà el manifest del Correllengua 2010 de la també periodista i escriptora Patrícia Gabancho.

La sinopsi del llibre és la següent: Un periodista i el seu fill adolescent, distanciats des de fa uns anys, viatgen junts a París per veure la final de la Champions que ha de jugar el Barça. En el viatge i en el partit, participaran en l'emoció èpica compartida amb tot d'aficionats, cadascun amb la seva pròpia vivència del Barça i del futbol. Però intentaran també, tot parlant del Barça, reconstruir la seva relació i tornar a lligar els fils generacionals que els uneixen entre ells i amb la resta de la família que s'ha quedat a Catalunya: l'avi malalt, l'àvia angoixada, la mare que ha hagut de pujar els fills...

Una novel·la que explica una família a través del Barça, el sentiment barcelonista a través del conflicte d'una família i, amb una cosa i l'altra, els fils emotius i sentimentals de la realitat catalana d'avui mateix.

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram