Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua Maresme presenta l’espectacle musical Detotarrel a la 30a Fira de Calella i l’At Maresme

La Plataforma per la Llengua Maresme, coincidint amb el cinquè aniversari de la territorial, que se celebrarà aquesta tardor, presentarà en concert el pròxim dissabte, 25 de setembre de 2010 a les 13.00 h a la carpa de la Fira de Calella (Passeig de Manuel Puigvert) el projecte musical Detotarrel, que es va estrenar oficialment durant la diada de Sant Jordi de 2009 a Barcelona i que posteriorment va suposar l'edició d'un CD, produït i editat per Hace Color i el Grup Enderrock.

Aquest treball musical forma part d'una campanya promoguda conjuntament amb 22 associacions de persones immigrades que té com a objectiu principal destacar el paper del català com a element d'inclusió de les persones nouvingudes i com a eina que contribueix a la cohesió social.

En aquest sentit, tant en el CD com en el concert que tindrà lloc dissabte, grups musicals procedents de la nova immigració i cantants i músics de la societat d'acollida canten conjuntament i en diferents llengües, entre les quals el català és llengua comuna, diferents temes composats pel grup Nour. En el projecte hi participen intèrprets de reconegut prestigi, com Gerard Quintana, Joan Garriga de la Troba Kung Fú, Babacar Gaye de Black Baudelaire, Famiya Khan i Mû, entre d'altres.

A més, del 23 al 26 de setembre es podrà visitar l'exposició "Obre't en català!" a l'estand que tindrà la Plataforma per la Llengua en el monogràfic de la Fira de Calella, que enguany està dedicat als Països Catalans. L'exposició s'adreça a la societat d'acollida i remarca la necessitat de parlar en català amb les persones nouvingudes que no coneixen la llengua. L'exposició és itinerant i ha estat elaborada per la Plataforma per la Llengua amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram