Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua participa en un seminari sobre consum i llengua

La Plataforma per la Llengua va col·laborar en la jornada "Consum i Llengua. Legislació i casos pràctics sobre l'ús de la llengua en les relacions de consum", organitzada per Consum Català el passat divendres 22 d'octubre.

La jornada, a la que hi van assistir professionals de la llengua i del consum de tot el territori català, va ser inaugurada per Jordi Anguera, director de l'Agència Catalana del Consum i clausurada per Bernat Joan, Secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Era la primera vegada que aquests dos aspectes tan importants es posaven en comú en un seminari, i per això la Plataforma per la Llengua va voler estar-hi present amb una ponència sobre les imposicions lingüístiques en castellà a Catalunya.

Aquesta presentació, a càrrec del coordinador de l'àrea d'Empresa i consum de l'entitat, Bernat Gasull, va voler desfer el tòpic de que la llengua catalana està sobreprotegida i imposada a Catalunya, mostrant les gairebé 200 lleis que obliguen a l'etiquetatge de productes en castellà a casa nostra, davant l'única llei que obliga a l'etiquetatge en català. També hi van col·laborar Josep Maria Canyelles, de l'entitat Responsabilitat Global, que va parlar de la responsabilitat creixent de les empreses vers l' ús del català, tant de forma interna com en les comunicacions; Joan Ramon Solé i Albert Orts, experts en legislació de la Secretaria de Política Lingüística i de l'Agència Catalana de Consum, respectivament; a més d'Eloi Torrents i Albert Torras, que van explicar casos pràctics, rebuts a Consum Català, de queixes d'usuaris i consumidors respecte a temes lingüístics.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram