Notícies ← Altres notícies

Més de 5.000 persones a la festa per al joc i la joguina en català!

La setena Festa per al joc i la joguina en català es va tancar dissabte al vespre amb un èxit d'assistència que va omplir de gom a gom el passeig de Sant Joan de Barcelona, en el tram entre Rosselló i Provença. Més de 5.000 persones van passar per la festa en algun moment del dia. La jornada tenia com a objectiu reinvidicar que les joguines que es regalen per Nadal i Reis incloguin el català en tots els suports lingüístics, impresos o electrònics.

La jornada va convertir el passeig en una gran festa infantil i va incloure nombroses activitats adreçades especialment als més petits: jocs, xanques, espectacles d'animació a càrrec de Ricard Ferran i Jordi Tonietti, contes, castell inflable, globus i tallers diversos (corones, papiroflèxia, pintar cares...). Paral·lelament, i com cada any, la campanya es complementa amb l'edició de milers de cartes als Reis que comencen amb el tradicional encapçalament "Estimats Reis Mags d'Orient" i que conclouen amb una petició per als tres Reis: "Poder jugar en català". Les cartes encara es continuen distribuint per escoles, ludoteques, biblioteques, ajuntaments, casals, esplais i botigues d'arreu de l'àmbit lingüístic. Les 24.000 primeres cartes que es van editar ja s'han exhaurit, i ja s'ha encarregat una nova edició de 5.000 més.

Com a novetat, enguany, la Festa es va retransmetre en temps real via Twitter, a través de @llenguacat, i amb l'etiqueta #festajoguina.

L'objectiu de la campanya és arribar als pares i mares per conscienciar-los que comprin joguines etiquetades i amb les instruccions i menús en català, i als botiguers, productors i distribuïdors de joguines, a qui es reclama que augmentin l'oferta de joguines en la nostra llengua. Amb l'aprovació recent del Codi del consum, els productes hauran d'incloure el català en les dades de l'etiquetatge, instruccions i manuals d'ús, i per tant, tots els jocs i joguines que es comercialitzen a Catalunya hauran de tenir aquestes dades bàsiques almenys en català a partir de l'any vinent.

I és que, segons segons dades recollides per la Plataforma per la Llengua, al mercat hi ha uns 670 jocs i joguines que incorporen el català, un volum que representa un 6% del total. Una xifra que no representa el pes del consumidor catalanoparlant en aquest important sector comercial. Per a més informació sobre aquestes dades i per saber el llistat de joguines, visiteu el web www.plataforma-llengua.cat/festajoguina.

També podeu veure els vídeos promocionals de la Festa a: www.youtube.com/PlataformaxLlengua.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram