Notícies ← Altres notícies

La guia “Què faig si...?” i la “Guia pràctica d’acollida lingüística”, de la Plataforma per la Llengua, s’adapten a l’èuscar

L'èxit de les eines i recursos ideats per la Plataforma per la Llengua han traspassat les fronteres de l'àmbit lingüístic de parla catalana. La Plataforma per la Llengua i la cooperativa Emun, empresa de serveis lingüístics que, des del 1997, treballa per estendre l'èuscar en l'àmbit laboral, han signat un conveni de col·laboració que ha tingut com a principal resultat l'adaptació de dos dels materials més exitosos de l'entitat, la guia Què faig si...? i la Guia pràctica d'acollida lingüística, a l'eusquera i a la situació legal i social del País Basc. En els enllaços veureu les dues guies en la seva versió en eusquera.

 

A la Guia pràctica d'acollida lingüística s'hi exposen reflexions i alguns recursos pràctics per als professionals i voluntariat que acullen l'alumnat nouvingut i les seves famílies. Per la seva banda, la guia Què faig si...? Alguns suggeriments que poden ser útils per afrontar situacions quotidianes per que fa a l'ús del català és un llibret que suggereix idees i alternatives d'actuació a totes aquelles persones preocupades per l'ús del català i que poden tenir dubtes davant determinades situacions que es poden trobar en la vida diària relacionades amb el català. Aquesta publicació és una de les que ha editat la Plataforma per la Llengua que ha tingut més difusió: ja ha arribat a la tercera edició, amb més de 100.000 exemplars editats.

La presentació va tenir lloc al centre Koldo Michelena de la ciutat. Hi van participar, per ordre d'aparició de la foto, Dani Larrea (gerent d'Emun),  Estivalitz Alkorta (de la Diputació foral de Guipúscoa), Imanol Miner (de la Kutxa), Daniel Mundet, coordinador de la Plataforma per la Llengua, i Eider Alustiza (d'Emun).

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram