Notícies ← Altres notícies

Yvonne Griley, membre de l’Executiva de la Plataforma per la Llengua, nova directora general de Política Lingüística

La membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua, Yvonne Griley i Martínez (Barcelona, 1964) va ser nomenada ahir com a nova directora general de Política Lingüística, direcció que depèn del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

De fet, Griley ja tenia una considerable experiència en aquest camp, ja que entre 1996 i el 2004 fou subdirectora general de Política Lingüística.

Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona, Griley té un currículum potent especialitzat en matèria lingüística i en gestió d'administracions públiques. Entre d'altres tasques, ha estat membre i vice-presidenta del consell d'administració del Consorci per a la Normalització Lingüística i secretària del Consell Social de la Llengua Catalana. També ha estat impulsora i organitzadora del programa "Voluntaris per la Llengua". Directora de la revista Llengua i Ús entre 1996 i el 2004, ha col·laborat, també, a la Revista de Llengua i Dret, Cultura i Llengua i Administració.

Militant de CDC des de 1992, en l'actualitat Griley treballava a la Direcció General d'Afers Religiosos com a responsable de coordinació i suport a la gestió. Alhora, i des de feia uns anys, és membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua i també de la junta d'Òmnium Cultural.

L'Executiva de la Plataforma per la Llengua s'alegra molt del nomenament, i és molt possible que, per incompatibilitat de càrrecs, Griley deixi aviat l'òrgan polític de la nostra organització. Un fet que lamentem perquè perdem una persona de vàlua però que queda compensat per l'alegria de saber que una persona de la nostra entitat tindrà la màxima responsabilitat en matèria lingüística dins del govern de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram