Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua recomana el concert de Batà al centre cultural Euskal Etxea

La Plataforma per la llengua us recomana l'actuació, dintre del cicle "Abeslari valentziarrak Euskal Etxean" (cantautors valencians a l'Euskal Etxea), de la formació Batà, avui divendres dia 21 a partir de les 9 del vespre. Les entrades pel concert son a cinc euros i les podeu adquirir en el mateix concert (Placeta de Moncada 1-3, entrada pel carrer Arc de Sant Vicenç). L'entrada és gratuïta pels socis de l'Euskal Etxea. 

El batà és una maquinària hidràulica: l'aigua entra per una sèquia i una sínia mou dos grans malls de fusta que de forma alternativa colpeja les peces de llana que es realitzaven en els telers tradicionals. Es duien les peces de llana al batà perquè quedessin més suaus, fines i atapeïdes. Amb melodies tintades de flaires de la Mariola, banyades amb aigua de la Font Roja, teixides d'arqueologia industrial palesa a les nostres vides, salades amb la brisa de l'Horta, atapeïdes com camps de xufa i divertides com les nits al ras al Mediterrani, neix Batà a cavall entre Alcoi i Xirivella. El grup està encapçalat per Carles Llinares, que ha obtingut nombrosos premis i guardons en la seua trajectòria.

 

Després de quatre CDs, cinc espectacles i centenars de concerts oferts a sales tan prestigioses com el Círculo de Bellas Artes de Madrid, l'Auditori de Barcelona o el Palau de la Música Catalana, en l'actualitat presenta el seu nou treball "Cançons de Butxaca".

El cicle compta amb la col·laboració del Col·lectiu Ovidi Montllor (COM) de Músics i Cantants en valencià i l'espai gremial valencià EL SINGLÓ i l'esmentat centre cultural EUSKAL ETXEA.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram