Notícies ← Altres notícies

Representants d’entitats cíviques i educatives en defensa del model d’escola catalana es reuneixen amb el President de la Generalitat, la Consellera d’Ensenyament i el Conseller de Cultura

Les entitats, entre les quals la Plataforma per la Llengua, els traslladen la necessitat de treballar conjuntament per mantenir el model d'immersió lingüística després de les darreres sentències contra la nostra llengua. Demanen que la Generalitat designi un interlocutor clar per tal de coordinar accions conjuntes i atendre les possibles demandes de famílies, de les escoles i del professorat

Representats d'entitats cíviques i educatives es van reunir ahir al vespre al Palau de la Generalitat amb el President de la Generalitat, Artur Mas,  la Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller de Cultura Ferran Mascarell, per traslladar al Govern l'ampli suport del món social i educatiu al model d'escola catalana i la metodologia d'immersió lingüística, així com la necessitat de treballar conjuntament per mantenir el nostre model d'escola, eina clau per a la cohesió social i la igualtat d'oportunitats.

En representació de les entitats, van assistir a la reunió Teresa Casals, responsable de temes educatius de Plataforma per la Llengua, Carme Arenas, del PEN Català, Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, Josep M. Cervelló, en representació del sindicat USTEC, Miquel Àngel Essomba, director d'Unescocat, Imma Fuyà, presidenta de FAPAC, i Raül Manzano, president de la Federació dels Moviments de Renovació Pedagògica.

Aquestes i la resta d'entitats que podeu veure en la llista que us adjuntem van signar el passat 22 de desembre un manifest de rebuig a les sentències del Tribunal Suprem. Les recents sentències del Tribunal Constitucional primer, i del Tribunal Suprem després, amenacen el nostre model d'escola àmpliament reconegut i aplaudit, tant aquí com a Europa i qüestiona la metodologia d'immersió. És per això que ja en aquell moment, diverses entitats cíviques i educatives, entre les quals la Plataforma per la Llengua, vam iniciar una acció conjunta i coordinada com a reacció davant d'aquests fets per actuar conjuntament d'una forma serena i ferma.

Durant la reunió d'ahir, els representants de les entitats van demanar al Govern que expliqui les accions de prevenció que portarà a terme la Generalitat per a la preservació, sense fissures, del model d'escola catalana i de la metodologia de la immersió lingüística vigent, implantat amb èxit des de fa tres dècades. Així mateix, les entitats van demanar que la Generalitat designi un interlocutor clar per tal de poder-hi interaccionar com a societat civil, amb l'objectiu de coordinar accions conjuntes i atendre les possibles demandes de famílies, de les escoles i del professorat en relació amb els seus drets i els seus deures.

Tal com remarcava Imma Fuyà, presidenta de FAPAC: "Les entitats educatives tenim idees diferents o oposades sobre aspectes de l'actual sistema educatiu però anirem junts sempre que es parli de model d'escola". Per la seva banda, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, apuntava ahir la necessitat de fer força i seguir des de la unitat, i feia evident que "s'està generant un conflicte per motiu de llengua on realment no existeix". Finalment, per part de la Plataforma per la Llengua, Teresa Casals va remarcar que l'aplicació de la metodologia de la immersió ha fet possible la cohesió social i la igualtat d'oportunitats i va demanar que es renovi el compromís entre professorat, pares i mares, món socioeconòmic i cultural per, conjuntament amb el Govern, promoure un nou pacte en defensa de l'escola catalana amb l'objectiu de l'excel·lència.


 

Llista d'entitats que integren la plataforma:

Xarxa Escoles Unesco

UGT de Catalunya

Plataforma per la Llengua

USTEC-STES

FAPAES

Plataforma pel Dret de Decidir (PDD)

Coordinadora d'Associacions per la  Llengua Catalana (CAL)

Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya

Agrupació Escola Catalana (AEC)

Institució Escola CIC

Òmnium Cultural

Centre Unesco de Catalunya

PEN Català

Fundació Escola Cristiana de Catalunya

Federació Moviments Renovació Pedagògica de Catalunya

Rosa Sensat

Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans

Federació d'Organitzacions per la Llengua

FAPAC

Intersindical - CSC

Federació Ensenyament USOC

CCOO de Catalunya

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram