Notícies ← Altres notícies

Promoció del català entre els Erasmus que arriben el 2n quadrimestre a la URV

Els Erasmus que arriben a la Universitat Rovira i Virgili aquest segon quadrimestre reben, com ja ho van fer els que van arribar a principi de curs, la guia Què és això del català?, fruit d'un acord entre la universitat i la Plataforma per la Llengua.

L'acord entre la Plataforma per la Llengua de les comarques tarragonines i el Vicerectorat de Relacions Internacionals de la Universitat Rovira i Virgili, firmat a principis del curs acadèmic, ha permès que enguany tots els estudiants del programa de mobilitat interuniversitari Erasmus disposin d'aquesta guia. L'International Center -l'òrgan universitari que acull els estudiants internacionals que arriben a la URV- serà l'encarregat de distribuir, al llarg de les primeres setmanes d'aquest segon quadrimestre, l'esmentada publicació entre els estudiants Erasmus que arribin aquest 2n quadrimestre, tal i com ja va fer al principi del curs acadèmic amb els Erasmus que van arribar llavors.

La guia Què és això del català? ha estat elaborada per la Plataforma per la Llengua i editada amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i el Barcelona Centre Universitari. És una guia de 92 pàgines a tot color, en català, anglès i castellà. A les seves pàgines, els estudiants Erasmus poden trobar-hi referències a la situació legal de la llengua, al seu pes en el context europeu i a la situació de la llengua en àmbits com la universitat, el carrer o els mitjans de comunicació. Així, s'exposen diverses situacions amb les quals els estudiants Erasmus es troben diàriament en relació amb la llengua catalana, i a més, també s'hi poden trobar píndoles d'història que ajuden a entendre el país on hauran de viure durant aquest curs acadèmic.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram