Notícies ← Altres notícies

Protesta davant del Parlament Europeu per reivindicar l'oficialitat de la llengua

Diverses entitats dels Països Catalans implicades en la defensa de la llengua van protagonitzar el passat dimecres 16 de febrer un acte de protesta a Brusel·les davant el Parlament Europeu amb l'objectiu de reivindicar l'oficialitat de la llengua en les institucions europees, en el marc de l'últim tram de la campanya pel referèndum de la nova Constitució Europea. En concret, una quinzena de representants d'entitats com la Plataforma per la Llengua, Acció Cultural del País Valencià, Sa Sargantana (col·lectiu de residents illencs a Catalunya) i la plataforma mallorquina Joves pel Català a Europa van desplegar al matí diverses pancartes davant la façana de la màxima institució europea en les quals es podia llegir: "Catalan, european language/Català, llengua europea" i "Europa amb el NO".

 La delegació va desplaçar-se a Brusel·les per reivindicar que la llengua catalana sigui oficial a les institucions europees i que s'inclogui el català en el "Tractat pel qual s'estableix una Constitució per a Europa".

Les entitats ja van reunir-se dimarts 15 de febrer amb el vicepresident del Parlament Europeu, Gérard Onesta, a qui van lliurar un memoràndum sobre la persecució del català al llarg de la història. També li van demanar que es pugui usar el català a les institucions europees, com qualsevol altra llengua oficial a la UE. La reunió es va realitzar en un ambient de molta cordialitat i complicitat, i el Sr. Gérard Onesta es va mostrar solidari amb les reivindicacions plantejades i es va comprometre a treballar per resoldre la presència de la llengua catalana a les institucions europees. Pel que fa a la inclusió del català al "Tractat pel qual s'estableix una Constitució per a Europa", va deixar clar que, en cas que s'aprovés el tractat, s'hauria d'esperar a una futura reforma d'aquest per fer possible que el català hi fos present.

Durant la seva estada a Brusel·les, la delegació també va transmetre les seves reivindicacions a la resta d'europarlamentaris, repartint a les bústies dels més de 700 diputats un full que reclama l'oficialitat de la llengua catalana i la seva inclusió al Tractat Constitucional. Podeu descarregar-vos l'argumentari complet amb les raons per les quals la Plataforma per la Llengua recomana votar No a la Constitució Europea.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram