Notícies ← Altres notícies

Us recomanem la presentació del CD-llibre “Terra i cultura”

La Plataforma per la Llengua us recomana la presentació, aquest vespre a partir de les 19.00 a la sala Horiginal de Barcelona, del nou volum del CD-llibre Terra i Cultura - III Premi Miquel Martí i Pol, editat per Cossetània i Grup Enderrock. El premi Miquel Martí i Pol, patrocinat pel CELLER VALL LLACH  i dotat amb 5.000 euros i una obra de l'escultor Josep Bofill, s'atorga anualment a la millor poesia musicada en català i vol reconèixer el talent dels cantautors i músics en la seva aproximació a la poesia catalana.

La selecció s'ha realitzat entre les prop de tres-centes musicacions de poemes en català editades de l'11 de setembre de 2009 i l'11 de setembre de 2010, a més d'una cinquantena de peces inèdites enviades al Celler. El jurat està format per:

Lluís Llach (cantant)

Emili Teixidor (escriptor)

Ramon Muntaner (director de la SGAE a la Zona Mediterrània)

Lluís Marrasé (periodista i expresident de l'ACIC)

i Lluís Gendrau (periodista i director editorial del Grup Enderrock)

El llibre-CD s'enviarà a tots els Centres d'Educació Secundària de Catalunya, com a eina educativa i lúdica, i forma part d'un projecte global per promocionar la música i poesia a les escoles. El llibre -elaborat per Helena Morén Alegret i Joaquim Vilarnau- inclou una biografia dels poetes (amb una ressenya dels textos musicats) i dels intèrprets que els han adaptat, a més d'una anàlisi de cada poema com a guia per a professors i alumnes.

Amb la revista Enderrock de febrer se'n distribueix a més una edició especial que inclou el CD, amb la selecció d'una vintena de cançons realitzada per Lluís Llach.

L'acte estarà presentat per Lluís Llach, i comptarà amb la presència dels editors del CD-llibre, Grup Enderrock i Cossetània Edicions; els representants del CELLER VALL LLACH  i de la Fundació Miquel Martí i Pol, Emili Teixidor i Montserrat Sans; a més de representants del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i de la Institució de les Lletres Catalanes que donen suport a la iniciativa.

A més, aquesta iniciativa també té el suport del festival BarnaSants -que coprodueix amb el festival Acústica, el MMVV i el Grup Enderrock l'espectacle Terra i Cultura (27 de març, Auditori Barradas de l'Hospitalet)- i de l'Associació de Mestres Rosa Sensat.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram