Notícies ← Altres notícies

Una caminada per Besalú, nova activitat del Voluntariat lingüístic juvenil

El 19 de març va tenir lloc una nova activitat del programa de Voluntariat lingüístic juvenil. En aquesta ocasió, la proposta, organitzada per la Montse Joan, participant del programa, ens va fer calçar les xiruques i endinsar-nos dins del bucòlic paisatge de Sant Ferriol, al terme de Besalú.

Entre passa i passa, vam poder gaudir de les converses del grup... i d'un sol que ens va acompanyar al llarg del dia, i que després dels intensos aiguats dels darrers dies, ens va omplir els pulmons d'aire fresc, i també de l'enèrgica força que transporta l'olor de terra mullada. Una terra de paisatge medieval que després vam poder acabar de conèixer gràcies a la visita guiada a tot el municipi de Besalú. Allà vam poder apreciar tot el llegat jueu d'aquest poble: la sinagoga (o millor dit, alguns indicis on s'apuntava el que, en una època àlgida, fou aquesta sinnagoga), el miqvé, els seus calls i també la seva fortalesa mil·lenària aixecada entre dos rius, el Fluvià al sud i el Capellades al nord. D'aquí el nom originari del municipi: Bisuldunum.

Una excursió esplèndida, en un marc incomparable i en una gran companyia. Què més es pot demanar?

 

Dissabte que ve dia 26 de març ens espera una visita guiada al Palau de la Generalitat. I així ens anem coneixent, i alhora, coneixent la història d'aquest país, que també és un xic la nostra història, la que entre tots anem escrivint dia a dia.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram