Notícies ← Altres notícies

Albert Manent, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

Albert Manent i Segimon, membre del Consell Consultiu de la Plataforma per la Llengua, ha estat guardonat amb el 43è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, que atorga Òmnium Cultural. Aquest premi és un reconeixement a la seva obra literària i a la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, que ha contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans.

Albert Manent s'ha caracteritzat per un gran compromís amb la llengua i la cultura catalanes. És membre del Consell Consultiu de la Plataforma per la Llengua. Sempre ha estat molt implicat amb l'organització ajudant en tot moment en les campanyes i activitats realitzades. Des de la Plataforma per la Llengua volem felicitar Albert Manent per aquest més que merescut reconeixement a una sòlida i eficaç trajectòria en favor de la llengua i la cultura.

Albert Manent és un escriptor destacat en el camp de la poesia, l'assaig i la història. Dins la seva extensa bibliografia destaquen biografies cabdals com les de Carles Riba, Josep Carner i el Noucentisme, Jaume Bofill i Mates i J.V. Foix, entre d'altres. Va formar part de la generació que va publicar des de la universitat -on estudiava dret- l'Antologia Poètica Universitària, que als anys 50 es reivindicava com una nova fornada literària (amb Josep Maria Espinàs, Joan Raventós, Josep Maria Ainaud). Abans de complir els dinou anys publica el seu primer llibre, Hoste del vent, el maig de 1949. Va ser un dels fundadors de la revista Serra d'Or, va escriure en revistes de l'exili i va ser col·laborador de l'Editorial Joventut. Ha estat director del Centre d'Història Contemporània i ha col·laborat a diversos mitjans de comunicació.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram