Notícies ← Altres notícies

Participem en el Congrés del Tercer Sector

Els dies 24 i 25 de març es va celebrar al Fòrum de Barcelona el III Congrés del Tercer Sector.

Des de les àrees d' Acollida lingüística i Participació i voluntariat de la Plataforma per la Llengua vam ser-hi presents per poder gaudir de l'extens programa, que comptava amb àgores d'experiències, col·loquis i taules temàtiques.

 

Enguany, el manifest tenia com a capçalera el lema "Sumem valors, construïm futur". Més de 1.700 persones vam reunir-nos per debatre i reflexionar col·lectivament sobre com es pot incrementar el compromís cívic i contribuir així a crear un futur en el qual els drets socials de les persones siguin reals i efectius.

 

A casa nostra ha tingut sempre una rellevant importància el Tercer Sector social. Un sector format per 7.500 entitats i un ampli i divers teixit associatiu que actua en àmbits molt distints: persones immigrades, pobresa i exclusió social, salut i addiccions i amb una especial atenció als col·lectius vulnerables. Es treballa per generar autonomia en les persones i ajudar-les a assumir les seves responsabilitats i drets com a ciutadans.

 

Les entitats socials atenen 1.7 milions de persones i ocupen una dimensió econòmica del 2.8% del PIB català. És per això que, tenint en compte tota la seva dimensió, el sector fa unes demandes concretes que manifesta a tota la societat i als seus representants per poder arribar a una plena correspondència entre aquest 3r sector i les seves institucions i treballar conjuntament en la plena construcció d'una societat més justa, compresa i cohesionada.

 

En el marc de l'Any Europeu del Voluntariat, les entitats socials com la nostra, refermem el nostre compromís de donar el millor de nosaltres per arribar a aquests valors amb l'eficiència i eficàcia que ens identifiquen i que avala la nostra trajectòria de 17 anys de feina. Ens sumem a fer una crida a la ciutadania perquè participi, per mitjà de la nostra organització i d'altres que conformen el Tercer Sector, en el repte col·lectiu de millorar el benestar de totes les persones i aconseguir la seva plena inclusió social.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram