Notícies ← Altres notícies

Gran èxit de la presentació de la Plataforma per la Llengua a Amer

El passat divendres va tenir lloc a Amer la presentació de la Plataforma per la Llengua a la sala d'actes de Can Boles. Aquest acte va arribar com a culminació del treball previ d'un grup de voluntaris amerencs, que d'aquesta manera van fer pública la seva tasca de suport als projectes de sensibilització lingüística proposats per la Plataforma per la Llengua en l'àmbit de tots els Països Catalans.

En l'acte, Martí Gasull i Laura Camps, membres de la coordinadora nacional de la Plataforma per la Llengua, van oferir als nombrosos assistents una xerrada sobre com s'organitza l'entitat i quins són els seus projectes i àmbits d'actuació. Albert Plana i Santi Cicres, promotors de la secció local, van presentar als seus convilatans els àmbits de treball que es poden treballar des d'Amer i els van convidar a participar-hi com a voluntaris.

En la presentació també hi va haver espai per al debat i diverses intervencions van aportar nous punts de vista sobre la situació del català com a llengua d'ús social, sobre el consum responsable i sobre les tasques que ja es duen a terme a Amer per fomentar el català entre els nouvinguts provinents d'altres cultures.

La primera iniciativa de la secció local d'Amer és la difusió de l'exposició "Obre't en català!" que la Plataforma per la Llengua ha cedit perquè sigui exposada a la vila d'Amer fins el dia de Sant Jordi. A més de la de difondre el missatge de la Plataforma durant el dia de Sant Jordi a la Plaça de la Vila, en la presentació també es van apuntar altres activitats que es prepararan els propers mesos, centrades en l'etiquetatge en català de les empreses amerenques o en el suport al programa d'ensenyament del català als nouvinguts, com a objectius més immediats.

L'acte de presentació va finalitzar amb les paraules de Narcís Junquera, que va donar la benvinguda a Amer d'aquesta iniciativa amb un brindis en el que varen participar tots els assistents.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram