Notícies ← Altres notícies

La Fundació FC Barcelona i la Plataforma per la Llengua signen un conveni de col·laboració per promoure el català

La Fundació del FC Barcelona i la Plataforma per la Llengua han signat un conveni de col·laboració per a la realització de diversos projectes comuns relacionats amb la llengua catalana. L'acord inclou l'organització d'un projecte de tallers formatius i l'elaboració d'una guia de recursos (una guia pràctica d'acollida lingüística en l'esport) perquè la Fundació la utilitzi en els seus programes. El conveni ha estat signat, d'una banda, per Josep Cortada, Director General de la Fundació FC Barcelona, i de l'altra, per Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua.

En concret, el projecte de tallers inclou l'organització d'una prova pilot i de cinc tallers d'acollida lingüística de dues hores de durada, dirigits als professionals que treballen als programes de la Fundació FC Barcelona a Catalunya.

Pel que fa a l'altre aspecte detallat en l'acord, l'elaboració d'una guia pràctica d'acollida lingüística en el món de l'esport, aquest llibret recollirà les experiències dels tallers, i també tot un seguit de bones pràctiques en la utilització del català. Aquesta guia serà presentada properament i treballada amb els professionals que treballen als programes de la Fundació FC Barcelona.

La signatura d'aquest acord respon al compromís de la Fundació del FC Barcelona amb l'esport com a eina efectiva per a la educació i la transmissió de valors, contra la violència i el racisme i com a element facilitador de la integració en la nostra societat. En aquesta línia, la Fundació del FC Barcelona té un clar compromís amb la societat catalana i en el foment de la cultura, el desenvolupament i la defensa dels valors del civisme, les llibertats i la democràcia. Aquest compromís es realitza a través del desenvolupament d'accions solidàries, educatives i culturals.

En aquesta línia la Plataforma per la Llengua, com a organització no governamental que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social, aportarà la seva experiència i els seus coneixements per dur a terme aquest projecte, que considerem que té una gran significació i importància social. La Plataforma per la Llengua treballa als diferents territoris de parla catalana i des d'una perspectiva transversal en l'àmbit socioeconòmic i audiovisual, en l'acollida lingüística als nouvinguts, en les universitats i en l'educació i a les administracions, entre d'altres àmbits d'actuació.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram