Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua assisteix als actes del 30 d'abril a València

Representants de la Plataforma per la Llengua van assistir aquest cap de setmana a la manifestació del 25 d'abril, que va aplegar prop de 45.000 persones, i al concert reivindicatiu de la mateixa nit, que organitzava Acció Cultural del País Valencià. Els actes van tenir una de les respostes ciutadanes més importants dels darrers anys.

La manifestació, en la qual hi van participar representants de totes les forces polítiques i sindicals progressistes i nacionalistes del País Valencià, va tenir en tot moment un to festiu i reivindicatiu i va transcórrer de forma pacífica i cívica, sense incidents destacables. Diversos grups musicals i colles de muixerangues van animar la marxa amb mostres de la cultura popular valenciana.

La reivindicació d'una reforma estatutària real i profunda, que incrementi l'autogovern i la "dignitat com a poble" del País Valencià, ha estat la reivindicació principal de la convocatòria; però també el respecte i la defensa del territori, la defensa de la unitat i la promoció de la llengua catalana i la lluita per la justícia social s'han fet sentir durant la manifestació. En aquest sentit, els parlaments d'enguany han recollit les reivindicacions de la plataforma Xúquer Viu, de la Federació Escola Valenciana, juntament amb el parlament del president d'ACPV, Vicent Martínez Sancho, qui ha defensat la necessitat de treballar units per fer possible "un canvi real" el 2007 -any que coincideix amb els 300 anys de la desfeta d'Almansa i la pèrdua de les llibertats nacionals del valencians.

La jornada va acabar amb l'espectacle musical Un poble en moviment (concert homenatge a l'Ovidi Montllor), amb Obrint Pas i més d'una vintena de col·laboracions (Feliu Ventura, Miquel Gil, Inadaptats, Francesc Ribera 'Titot'...).

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram