Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua creu que la introducció del català a La Vanguardia augmentarà els lectors en la nostra llengua

A partir d'avui l'espai comunicatiu català viurà un fet de gran transcendència per la llengua catalana: la capçalera degana de la premsa de Catalunya, La Vanguardia, disposarà d'una versió en llengua catalana després de 130 anys d'història. La Plataforma per la Llengua considera que la sortida d'aquesta nova edició és una gran notícia, ja que suposarà un fort impuls a la lectura de diaris en català.

La Plataforma per la llengua dóna la benvinguda a la versió en català de La Vanguardia, i en felicita al rotatiu. Aquesta edició s'afegirà a la cada cop més nombrosa premsa que des de fa anys utilitza la llengua catalana. Des dels seus inicis, la Plataforma per la Llengua ha treballat decididament per promoure la presència de la llengua catalana en tots els àmbits de la societat, inclòs el dels mitjans de comunicació i el de la premsa escrita, on s'han realitzat diferents estudis i iniciatives. La Plataforma per la Llengua es felicita per l'increment de premsa en català als quioscos dels darrers anys. La Vanguardia en català s'afegeix a la premsa generalista en català de diaris com l'Avui, El Punt, l'Ara i El Periódico.

Esperem que l'estrena de l'edició en català de La Vanguardia contribueixi de manera significativa a la normalització lingüística en l'àmbit de la premsa escrita i ajudi a superar la inèrcia de no presència de la llengua catalana que encara avui és present en alguns àmbits de la societat. A la vegada, estem convençuts que la versió catalana serà positiva per al diari i en reforçarà el seu prestigi. Cal tenir present que, segons les darreres dades del Baròmetre de la comunicació i la cultura, gener i febrer 2011, realitzat per la Fundació Audiències de la Comunicació i la Cultura (FUNDACC), La Vanguardia és el diari més llegit a Catalunya amb una mitjana de 778.000 lectors diaris.

Finalment la Plataforma per la Llengua destaca que la llengua catalana, en els darrers anys, ha deixat de tenir la presència testimonial als quioscos.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram