Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua apareixerà en una estrena cinematogràfica

La Plataforma per la Llengua podria estrenar-se com a personatge d'una estrena cinematogràfica, en el marc de la pel·lícula Fènix 11-23, que prepara el director Joel Joan. La pel·lícula narra la història real d'Èric Bertran, que el 2004, quan només tenia 14 anys, va ser acusat de terrorisme per haver enviat un correu electrònic a diversos supermercats demanant-los que etiquetessin en català. La Plataforma per la Llengua, que apareixerà a la pel·lícula, va donar suport legal i logístic al noi, que a més era i continua sent soci de l'entitat. El film aposta per un innovador mètode de micromecenatge com a forma de finançament cooperatiu. Veieu-ne tota la informació i les maneres de col·laborar a: http://www.fenix1123.cat/

Fènix 11-23 és el nou projecte de Joel Joan, actor, director de teatre i cinema i president de l'Acadèmica del Cinema Català, i Sergi Lara, director i realitzador que ha treballat en diferents projectes publicitaris, videoclips i sèries de televisió com ara la telenovel·la de TV3 La Riera, de la qual n'ha estat un dels directors.

La pel·lícula és el primer llargmetratge d'aquesta envergadura realitzat a Catalunya i un dels primers de l'Estat espanyol que recolza en el micromecenatge o crowdfunding una part del seu finançament. El micromecenatge és una manera de finançar projectes a través de les aportacions d'un grup nombrós de persones que, a canvi, reben recompenses exclusives. Mitjançant aquest sistema l'usuari passa de ser un receptor passiu a convertir-se en un agent actiu i clau en el procés de creació del projecte en què s'implica.

Fènix 11-23 s'ha proposat l'objectiu d'aconseguir 300.000€ a través del micromecenatge abans del 30 de juny. Tota la informació sobre la pel·lícula està disponible al web http://www.fenix1123.cat/, on s'hi pot trobar la informació pràctica del film, un vídeo en què els dos directors expliquen el seu projecte i per què és important col·laborar-hi i fer les aportacions que permetran produir la pel·lícula.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram