Notícies ← Altres notícies

Un nou reconeixement per a la Plataforma per la Llengua

El divendres 3 de juny l'Ateneu d'Acció Cultural (ADAC) va lliurar el 25è Premi a la Normalització Lingüística i Cultural, en un acte que va tenir lloc a l'auditori Josep Irla de l'edifici de la Generalitat a Girona. En aquesta edició la Plataforma per la Llengua va rebre el premi per a la categoria d'entitat, en reconeixement per la tasca realitzada en favor de la llengua catalana. Aquest premi ens va fer especial il·lusió, per la llarga trajectòria de feina de l'ADAC en favor de la llengua (més de 30 anys) i també per l'estreta relació que Francesc Ferrer i Gironès, que fou membre del Consell Consultiu de la nostra entitat, va tenir amb l'ADAC des dels seus orígens.

Els guardonats en les altres categories foren: premi personal es va concedir a l'historiador, crític d'art i gastrònom Jaume Fàbrega, els reconeixements al millor article i a la millor carta al director publicats en el diari El Punt sobre la llengua catalana es van atorgar a Joan Pinyol, catedràtic de Llengua Catalana en l'ensenyament secundari de Capellades (Anoia), per la carta El català, cosa de pocs; i el premi al millor article s'atorgarà a Joan Abril i Español, per l'article El català mola entre els joves?

Des de la Plataforma per la Llengua volem agrair aquest reconeixement a l'ADAC. Amb vista a l'any vinent, l'ADAC vol donar una nova empenta a la seva activitat principal, canviant el premi actual per un nou format que encara s'ha de decidir.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram