Notícies ← Altres notícies

El Lip dub per la llengua suma 100.000 visites

La primera iniciativa d'aquestes característiques en pro del català no ha parat de sumar visites des que es va estrenar oficialment ara fa dos mesos. Si encara no l'heu vist, podeu trobar-lo a YouTube, al link http://youtu.be/kWm0gqsjuoI. Organitzada per la Plataforma per la Llengua i 23 entitats de nouvinguts, aquesta iniciativa de conscienciació té l'objectiu de destacar el paper del català com a eina d'inclusió i de cohesió social

El Lip dub per la llengua supera ja les 100.000 visites, i la xifra no para de pujar. Aquest projecte, que podeu trobar a Youtube, a: http://youtu.be/kWm0gqsjuoI, és una iniciativa organitzada per la Plataforma per la Llengua i 23 entitats de persones immigrades amb l'objectiu de reivindicar, d'una manera lúdica i original, el paper del català com a eina d'inclusió dels nouvinguts i de cohesió social. El lip dub es va enregistrar els passats dies 15 i 16 d'abril amb la participació de prop de 1.500 persones i de moltes cares conegudes i es va estrenar oficialment el passat 28 d'abril a la tarda. Durant aquests dos mesos, s'ha divulgat per tota la xarxa, i, com a curiositat, fins i tot ha traspassat les barreres nacionals: l'Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos de Catalunya, una de les entitats integrades dins la xarxa organitzadora, ho ha començat a difondre en el portal de vídeos xinès Youku.

Un lip dub és un vídeo musical en què els participants sincronitzen els seus llavis, gestos i moviments amb una cançó popular (en aquest cas la popular "Corren", dels Gossos), que després s'incorpora com a banda sonora. El projecte porta el segell de la productora que va realitzar a Vic el famós lip dub per a la independència i ha comptat amb la participació de nombrosos col·lectius de nouvinguts i també de moltes cares conegudes que apareixen en el vídeo, com ara l'actor i director Joel Joan, els actors i actrius Quim Masferrer, dels Teatre de Guerrilla, Jordi Martínez i Lina Forero (el Paco i la Ruth de la sèrie Ventdelplà), Estel Solé (que interpreta el personatge de la Marina a La Riera), el periodista Xavier Graset, el grup juvenil Macedònia, que a més va crear la coreografia, la cantant Núria Feliu, el periodista Carles Prats, o el cantant i gastrònom Pere Tàpies, entre molts altres.

Aquesta iniciativa suposa un nou enfocament de la campanya "El català, llengua comuna", que les 24 entitats organitzen des de fa sis anys per Sant Jordi. A diferència d'altres iniciatives similars, té una clara finalitat reivindicativa i social: en un context de diversitat lingüística (a casa nostra es parlen més de 250 llengües), el català és la llengua que ens uneix a tots i a totes, és l'idioma amb el qual volem construir la societat i que volem que sigui la llengua comuna.

Les entitats que formen aquesta xarxa i que han coorganitzat la iniciativa són: Plataforma per la Llengua, Asociación de Mujeres Ecuato-guineanas E'Waiso Ipola, Asociación de Profesionales Bolivianos en Barcelona (APBB), Associació Catalana de Residents Senegalesos, Associació Cultural, Educativa i Social Operativa de Dones Pakistaneses (ACESOP), Associació d'Amics del Poble Marroquí (ITRAN), Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos de Catalunya, Associació de Dones Amazigues Tamettut, Associació de Treballadors Immigrants i Marroquins de Catalunya (ATIMCA), Associació de Treballadors Pakistanesos, Casa Eslava, Centre Cultural Islàmic Camí de la Pau, Centre Bolivià Català, Comunitat Palestina de Catalunya, Cornellà Sense Fronteres, El Mirador dels Immigrants, Els Altres Andalusos, Espazo Galego dos Països Catalans, Federació d'Associacions Americanes de Catalunya (FASAMCAT), Federació d'Entitats Bolivianes a Catalunya (FEDEBOL), Federación de Entidades Ecuatorianas en Catalunya (FEECAT), Federació d'Entitats Llatinoamericanes de Catalunya (FEDELATINA), Rede.cat i Veu Pròpia.

Podeu trobar el lip dub i més informació a:

 

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram