Notícies ← Altres notícies

Xerrada a Montblanc

El passat dissabte 16 de juliol, la Plataforma per la Llengua va participar al poble medieval de Montblanc en una xerrada sobre retallades socials i llengua. La part sobre les retallades va anar a càrrec d'Anna Simó -diputada d'ERC-, mentre que la Plataforma per la Llengua es va encarregar de la xerrada sobre llengua.

L'acte responia a la invitació que va rebre la nostra entitat de l'Acampada jove, un esdeveniment organitzat per les JERC en què es conviden grups de música catalans com Els Pets i Lax'n'Busto i es preparen altres activitats, com sardanes i balls de bastons.

Durant el col·loqui, la Plataforma per la llengua va insistir en la importància de mantenir i defensar l'escola catalana, garantia d'èxit per als nostres joves. El sentit de la xerrada era reflexionar sobre la situació en què es troba actualment el català arran de les sentències emeses pel Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem, òrgans que insten la Generalitat a que el castellà esdevingui, juntament amb el català, llengua vehicular a l'escola. Actualment, ja són 500 les famílies que han demanat l'escolarització en espanyol dels seus fills i filles. La Plataforma per la Llengua, conscient que el nostre model lingüístic és essencial pel bon coneixement, tant del català com del castellà, va explicar perquè és tant important mantenir el model d'escola catalana. L'entitat va remarcar el fet que actualment no estem davant d'una societat bilingüe sinó multilingüe, en la qual s'ha de treballar perquè el català sigui la llengua comuna del país, per fer una Catalunya socialment forta i cohesionada.  

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram