Notícies ← Altres notícies

Somescola.cat fa una crida a la mobilització el primer dia del curs escolar

La coordinadora d'entitats Somescola.cat, de la qual forma part la Plataforma per la Llengua, es va reunir d'urgència ahir dilluns dia 5 de setembre a la tarda per estudiar accions després de fer-se pública la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya respecte l'ús del castellà com a llengua vehicular a l'escola. Les entitats cíviques i educatives que integren Somescola.cat han fet una crida a la mobilització pel proper 12 de setembre, dia d'inici del curs escolar, amb concentracions a les 19 h davant els ajuntaments de totes les viles i ciutats. Aquest mateix dia, s'anima les escoles a penjar un cartell en defensa del model d'escola catalana i que aquesta mateixa setmana estarà a disposició dels centres.

Somescola.cat també reforçarà les accions empreses fins ara, com és la signatura per part dels ajuntaments catalans de la moció en favor de l'escola en català i sumar adhesions al manifest de Somescola.cat.

La coordinadora, que integra més de trenta entitats -entre sindicats, associacions de pares i entitats que treballen per l'escola i la llengua-, ja es va pronunciar amb contundència en el moment de saber-se el posicionament del TSJC, tot denunciant "l'actitud antidemocràtica d'aquest grup minoritari de persones envers el consens assolit per les grans majories socials" i animant tothom a sumar-se a les accions que s'emprenguin a favor de l'escola en català i al model de cohesió social que aquest representa.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram