Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua i el WICCAC demanen a Twitter i Amazon que incorporin el català

La Plataforma per la Llengua i l'entitat WICCAC enviaran properament un document adreçat a les empreses Amazon i Twitter per demanar-los que incorporin la versió en català de les seves webs. El document destaca la importància de la llengua catalana i el fet que es tracta d'una de les llengües més actives del món a Internet. El document s'enviarà a les seus internacionals de les dues companyies, ja que l'experiència ens ha demostrat que moltes vegades entenen millor els arguments sobre l'ús de les llengües que les seves seus a Espanya.

Amazon.es, la filial a l'Estat espanyol de la gran botiga en línia nord-americana, que és el portal de vendes més important i diversificat del món, està operativa des d'aquest mes de setembre. A la web, en castellà, només hi ha en català les pàgines "Pàgines d'ajuda en català", que conté les "Preguntes freqüents" (FAQ) i "Informació legal en català". A més, aquesta informació és difícil de localitzar, ja que només es pot trobar si abans s'accedeix a la mateixa informació en castellà. Demanem, doncs, la versió íntegra de la web d'Amazon en llengua catalana.

En el cas de Twitter, aquest mes de setembre hi ha hagut molt de moviment per demanar-hi la incorporació del català, amb una piulada massiva inclosa, que es va promoure en veure que la promesa que el passat 15 de febrer va fer el seu director general, Dick Costolo, quan es trobava a Barcelona participant en el Mobile World Congress, no acaba de confirmar-se. Tot, amb l'agreujant afegit que en les darreres setmanes, Twitter s'ha traduït a diverses llengües, sense tenir-hi en compte la catalana. Actualment, Twitter ja funciona en disset llengües, i recentment s'ha anunciat la incorporació de noves traduccions a llengües amb un pes similar o inferior al català.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram