Notícies ← Altres notícies

Debat al voltant de l'acollida lingüística per la Diada

La Plataforma per la Llengua va organitzar per l'11 de setembre una trobada amb diferents entitats per parlar sobre l'acollida lingüística. L'acte va tenir lloc el migdia de la Diada a la carpa de conferències situada al Passeig Lluís Companys de Barcelona, dins del marc de la Mostra d'Entitats dels Països Catalans. Hi van intervenir els representants de l'Associació Catalana de Residents Senegalesos, de l'Associació de Treballadors Pakistanesos, d'Els Altres Andalusos, de La Comunitat Palestina, de l'Espazo Galego dos Països Catalans, de la Federació de Col·lectius Amazics de Catalunya i de Veu Pròpia. D'altra banda, en el marc de la Diada, la Plataforma per la Llengua ha posat en marxa una nova campanya de captació de socis. Pots fer-te soci a través d'aquest enllaç i rebràs com a regal una magnífica bossa de roba amb la inscripció Comprem productes etiquetats en català.

Durant l'acte, que vam anomenar "Acollida Lingüística" i que va aplegar una gran quantitat de públic, es va parlar de la necessitat de "ser acollits" en català, de la voluntat de les entitats per tal que tots els seus socis parlin català i no tinguin necessitats d'intermediaris.

Un dels ponents també va senyalar que els cursos de català que s'ofereixen no responen a les condicions laborals dels "immigrants", que fan jornades laborals d'11 i 12 hores, i moltes vegades sis o set dies a la setmana. Finalment, també es va tornar a incidir en la importància que tenen els catalanoparlants a l'hora de facilitar l'extensió del català entre els nous veïns i veïnes.

La Plataforma per la Llengua va corroborar, de nou, la voluntat de les entitats amb les que està treballant l'acollida lingüística, per eliminar plegats estereotips i multiplicar els punts de trobada de la societat civil catalana, sense cap més requisit que treballar per una Catalunya millor, amb múltiples realitats lingüístiques i on el català sigui la llengua comuna de tots els catalans i catalanes.

Daltra banda, dins dels actes de la Diada, la Plataforma per la llengua va muntar també quatre parades informatives en diferents punts de Barcelona (a l'Arc de Triomf, al Fossar de les Moreres, al monument de Rafel de Casanova) i a Sabadell, a la Plaça del Doctor Robert. A més, la Plataforma per la Llengua també forma part de la Comissió 11 de setembre, que va organitzar la Festa de la Llibertat, en la qual van prendre part grups musicals com Els Pets, Miquel Gil o Cheb Balowski. Per més informació o adhesions, visiteu el web http://www.11setembre.org.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram