Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua promou un escenari exclusivament en català dins el Mercat de la Música Viva de Vic

El Mercat de la Música Viva de Vic tindrà un escenari exclusivament en català. La Plataforma per la Llengua, conjuntament amb l'Associació Catalana Pro Senyera Més Gran del Món, organitzarà, en el marc del certamen musical, aquest projecte, anomenat ESPAICAT i que portarà a Vic quatre grups musicals que cantaran només en llengua catalana: Dept, Glissando, Okupats i Sense Drets.

El projecte sorgeix de la constatació que la música en català és testimonial en el programa del Mercat de la Música Viva.

L'objectiu de les dues entitats coorganitzadores, doncs, és remarcar la vigència i la qualitat de la música en català i reivindicar més espais i més suport pels grups que tenen la nostra llengua com a mitjà d'expressió.

Les actuacions, incloses dins el programa off del certamen, seran el pròxim divendres 16 de setembre a partir de les 21.00h del vespre a l'escenari del Prat de la Riera, al passeig Pep Ventura de Vic. L'estil dels grups que actuaran oscil·la entre el pop, el rock i l'ska. Són la banda manresana Dept, amb dos discos en el seu currículum, Estació Zero (2001) i Sensacions (2003), de pop-rock amb combinacions d'electrònica; els Okupats, un grup d'ska que presenten el seu primer llarga durada, Alcem-nos tots; Glissando, amb el seu pop melancòlic que beu de grups com R.E.M. i Sense Drets, els més joves dels quatre i una banda de pop-rock a descobrir. La iniciativa l'organitzen la Plataforma per la Llengua i l'Associació Catalana Pro Senyera Més Gran del Món amb la col·laboració d'altres entitats.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram