Notícies ← Altres notícies

L'exposició sobre etiquetatge arriba a Mataró

Mataró (Maresme) serà l'escenari de l'exposició itinerant "La llengua en l'etiquetatge de les grans marques", que promouen la Plataforma per la Llengua i l'Associació en Defensa de l'Etiquetatge en Català (ADEC) i que arriba ara a aquesta localitat després d'haver passat per més d'una trentena d'emplaçaments diferents dels Països Catalans. L'exposició romandrà entre els dies 4 i 22 d'octubre a la biblioteca pública Pompeu Fabra (al passatge Bonminyó, 6, entrada per la plaça Occitània s/n) i es podrà visitar els dilluns de 4 a 2/4 del 9 del vespre, de dimarts a divendres, de 10 a 2 del migdia i de 4 a 2/4 de 9 del vespre, i els dissabtes, de 10 a 2 del migdia i de 4 a 7 de la tarda.

L'exposició, que ja ha passat per una trentena de localitats dels Països Catalans, mostra un recull d'etiquetes de productes de gran consum editades en diferents llengües d'estats plurilingües o bé amb un nombre de parlants igual o inferior al català. L'objectiu és mostrar quin ús fan d'aquestes llengües algunes multinacionals en l'etiquetatge dels seus productes comercials, i quina és la situació comparativa del català respecte aquests mateixos productes en el territori de parla catalana.

"La llengua en l'etiquetatge de les grans marques" es va inaugurar el 19 de maig de 2004 al Centre Comercial El Traingle de Barcelona i ha passat per diversos indrets de les terres de parla catalana: al Principat, la Universitat Catalana d'Estiu a Prada (Conflent), Vilanova i la Geltrú (Garraf), Lleida (Segrià), Banyoles (Pla de l'Estany), Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès), Matadepera (Vallès Occidental), Canet de Mar (Maresme), Vilafranca del Penedès (Alt penedès), Berga (Berguedà), Sabadell (Vallès Occidental), Manresa (Bages), Montacada i Reixach (Vallès Occidental), Arenys de Mar i durant les festes majors de Gràcia; al País Valencià, a Llíria (Camp de Túria), Vila-real (Plana Baixa), València (L'Horta) i Gandia (Safor); també en diversos municipis mallorquins, com Bunyola, Pollença, Petra, Porreres, Sineu i Calvià; i per últim, Andorra, a Andorra la Vella.

L'itinerari previst pels pròxims mesos presenta el següent recorregut: La Seu d'Urgell (Alt Urgell), Badalona (Barcelonès) i Cerdanyola (Vallès Occidental). La mostra l'organitzen l'Ajuntament de Mataró i la Plataforma per la Llengua amb el suport de l'Associació en Defensa de l'Etiquetatge en Català (ADEC). Si voleu tenir més informació sobre la mostra, podeu consultar el lloc web específic de l'exposició.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram