Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua felicita Josep Massot i Muntaner, Premi d’Honor 2012

L'historiador, filòleg i editor Josep Massot i Muntaner (Palma, 1941) ha estat guardonat avui amb el 44è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, corresponent a l'any 2012 i que atorga Òmnium Cultural. Editor de Publicacions de l'Abadia de Montserrat, Massot és considerat un dels grans historiadors de Catalunya i de les Illes Balears a més d'un eminent filòleg.

Amb més de vuitanta obres a l'esquena, el filòleg ha redactat o ha tingut cura de llibres que han tractat la llengua, la literatura i la història de les terres de parla catalana. La seva editorial publica deu revistes de temàtica diversa (llengua, història, religió, infantils...), entre les quals Serra d'Or, que dirigeix ell mateix. A més dels llibres redactats pel mateix Massot, l'editor també destaca per dirigir una editorial que ha publicat centenars i centenars de llibres sobre llengua, literatura, religió, filosofia, història, etc. de totes les terres de parla catalana. Són coneguts els manuals Digui, digui i el seu successor Veus per aprendre el català.

En la roda de premsa a Òmnium, Massot ha criticat l'actual línia de política lingüística del Govern balear perquè fa retrocedir la llengua catalana i perquè trenca el consens aconseguit per totes les forces polítiques en matèria lingüística els anys setanta i vuitanta a les Illes Balears.

La Plataforma per la Llengua col·labora des de fa uns anys amb Publicacions de l'Abadia de Montserrat -l'editorial més antiga de Catalunya, amb més de 500 anys d'història- a través de les seves revistes infantils per a la difusió de la Festa per al joc i la joguina en català.

La Plataforma per la Llengua felicita Josep Massot i Muntaner per aquest premi merescut per la seva trajectòria i la ingent tasca feta durant més de quaranta anys a favor de la llengua i del país.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram