Notícies ← Altres notícies

Milers de persones participen en la Festa Means Party, la jornada d'acollida als estudiants Erasmus

Entre 3.000 i 4.000 persones van assistir durant tot el dijous 20 d'octubre als actes de la "Festa Means party", una jornada d'acollida als estudiants dels programes Erasmus que va tenir com a objectiu principal apropar durant tota una jornada als Erasmus a la realitat social, cultural i lingüística del país que els acollirà durant uns mesos. La festa, organitzada per la Plataforma per la Llengua i que enguany arribava a la tercera edició, va incloure activitats culturals i gastronòmiques, concerts i actuacions de diversos grups folklòrics.

 

El gruix de la festa es va celebrar als jardins del Palau de Pedralbes, a la Diagonal, i va comptar amb la participació dels grups Skafam, Burman Flash i Pirat's Sound Sistema, una obra de teatre i les actuacions de balls populars com els Diables de Sants o les colles castelleres Arreplegats i Ganàpies, entre d'altres activitats. A més, durant tot el dia es va projectar un vídeo d'acollida que explica diversos aspectes sobre la realitat social catalana, sobre el folklore tradicional i sobre el català a la universitat.

L'actor Miquel Garcia, Marcel a la sèrie televisiva "El Cor de la Ciutat", va intervenir presentant diverses parts de l'acte. També hi van haver diverses parades de les entitats que donaven suport a l'acte i de diferents organitzacions cíviques i culturals, a més de barres amb menjar i beguda. A fora del recinte, durant el matí, es van celebrar també altres activitats culturals: una visita guiada al Museu d'Història de Catalunya, a la qual s'hi van inscriure vora 50 Erasmus, i el Tour Gourmet, una ruta històrico-gastronòmica pel Casc Antic de Barcelona en què van participar una trentena d'estudiants.

L'objectiu de la festa era, d'una banda, donar als estudiants nouvinguts l'oportunitat de començar a conèixer la cultura catalana, tot oferint-los informació útil per integrar-se a la nostra societat. De l'altra, també es vol reclamar a les institucions i a la societat catalana en general més implicació en l'acollida dels nouvinguts.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram