Notícies ← Altres notícies

Bodegues Pinord etiquetarà els seus productes plenament en català

Segons ha comunicat Bodegues Pinord a la Plataforma per la Llengua, aquesta empresa etiquetarà plenament en català els seus productes de denominació d'origen que es distribueixen a Catalunya. Pinord ja etiquetava alguns productes en català, però properament adaptarà la totalitat dels principals vins catalans i caves a la nostra llengua. Entre aquests productes en destaquem la gamma de vins d'agulla, d'àmplia difusió, com els Pinord Reynal i La Nansa, i en concret el Pinord Reynal Blanc Suau, molt conegut al nostre país. D'aquesta manera, Pinord fa una aposta clara per la llengua del consumidor català.

 

Cal recordar que el passat 29 de setembre la Plataforma per la Llengua va presentar l'estudi L'acompliment de l'article 34.3 de la Llei 1/1998 de política lingüística en vins i caves. (1998-2005), on es fa palès justament un increment molt notable en els vins i caves en català en els darrers anys, ara clarament majoritaris d'entre els vins de denominació d'origen elaborats a Catalunya.

Així, per exemple, en els darrers dos anys (el 2005 respecte el 2003) el creixement de l'etiquetatge en català en vins ha estat d'un 160% amb més d'un 65% dels productes normalitzats, i en el cas dels caves d'un 100%, amb més del 50% dels productes plenament en català. Fins i tot, atesos els compromisos assolits per les empreses per a finals d'any, la normalització del català en aquest sector encara seria més notable, amb un altíssim compliment de la Llei de política lingüística.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram