Notícies ← Altres notícies

Un miler de globus amb desitjos per la llengua s'enlairaran cap al cel avui per Sant Jordi

És la culminació del primer Muralmob per la llengua, que té lloc avui entre 17.00 i 19.00 h a la plaça dels Àngels de Barcelona. La iniciativa l'organitzen la Plataforma per la Llengua i 23 entitats sota el lema de "El català, llengua comuna". L'activitat compta amb la participació de personalitats com l'actor Quim Masferrer o l'escriptor Màrius Serra i inclou també la retransmissió, a partir de les 19.30 h, d'un concert en streaming.

La Plataforma per la Llengua i 23 associacions de persones immigrades organitzen avui per Sant Jordi entre 17.00 i 19.00 h el primer Muralmob per la llengua. Aquesta iniciativa, que crearà un lema al terra amb l'ajuda d'un miler de globus, té l'objectiu de destacar el paper del català com a element d'inclusió de les persones nouvingudes i com a eina que contribueix a la cohesió social. El projecte compta amb la participació activa de nombrosos col·lectius de nouvinguts i de personalitats conegudes com l'actor Quim Masferrer, de Teatre de Guerrilla, que exercirà de presentador de l'activitat, o l'escriptor i periodista Màrius Serra, que protagonitza l'espot de la campanya.

Un Muralmob és una acció o happening organitzada, on una multitud de persones es reuneixen, de forma espontània, en un lloc determinat per crear un missatge. Tot això es grava amb diferents càmeres i es penja a Internet per a la seva difusió. A les 18.30 h aproximadament, la plaça dels Àngels de Barcelona reunirà centenars de persones que, amb l'ajut d'un miler de globus biodegradables inflats amb heli, dibuixaran al terra el lema "El català, llengua comuna". En cada globus, els participants hi hauran escrit un desig personal per la llengua. Després, els globus s'enlairaran tots alhora. Tot s'enregistrarà amb una càmera aèria i tindrà com a resultat l'edició d'un vídeo que es difondrà viralment per les xarxes socials.

Quan l'acció acabi, es llegirà el manifest "El català, llengua comuna", que dóna contingut ideològic a la campanya, i se celebrarà, a partir de les 19.30 h, un breu concert de petit format ideat per Taller de Músics i que musicarà una selecció del recull de poemes Els fruits saborosos de Josep carner. En l'actuació, composada i arranjada per Vicens Martín i interpretada per Gemma Abrié, hi col·laboraran cantants i intèrprets vinculats a la immigració, com a símbol de la integració de gent de fora que ve a viure a casa nostra i que adopten la nostra llengua: el cantant sud-americà Renzzo, el trio Sahara Band de música amazic, i el cor Veus per a la Integració, dirigit pel veneçolà Pablo González. Com a novetat, el concert es retransmet en temps real per streaming pel web muralmobllengua.cat. A més, durant tota la tarda, a la plaça hi haurà estands de les entitats organitzadores.

Paral·lelament, s'ha iniciat una campanya perquè els ciutadans ens enviïn els seus desitjos per la llengua. Ho poden fer per correu electrònic a l'adreça comunicacio@plataforma-llengua.cat o també via Twitter amb menció al nostre perfil @llenguacat, en 130 caràcters com a màxim i utilitzant l'etiqueta #muralmobllengua. Els difondrem per Twitter i els penjarem al web de l'acte. De moment, ja ens han arribat prop de 150 desitjos diferents.

Les entitats coorganitzadores són: Plataforma per la Llengua, Asemblea Cultural Galega de Barcelona (ACGB), Asociación de Mujeres Ecuato-Guineanas E'Waiso Ipola, Asociación Músicos por la Paz y la Integración, Associació Catalana de Residents Senegalesos (ACRS), Associació Cultural Catalana Polonesa (ACCP), Associació Cultural, Educativa i Social Operativa de Dones Pakistaneses (ACESOP), Associació Cultural Mexicano Catalana (MEXCAT), Associació d'Amics del Poble Marroquí (ITRAN), Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos de Barcelona (AEICB), Associació de Dones Amazigues - Tamettut, Associació de Treballadors Immigrants Marroquins a Catalunya (ATIMCA), Associació de Treballadors Pakistanesos (ATP), Casa Eslava, Centre Cultural Islàmic Camí de la Pau, Centro Boliviano Catalán, Comunitat Palestina de Catalunya, Cornellà Sense Fronteres, El Miradors dels Immigrants, Els Altres Andalusos, Federación de Entidades Americanas en Catalunya (FASAMCAT), Federación d'Entitats Bolivianes a Catalunya (FEDEBOL), Federación d'Entitats Equatorianes a Catalunya (FEECAT) i Federació d'Entitats Llatinoamericanes de Catalunya (FEDELATINA).

L'acte compta amb el suport d'Abacus Cooperativa, d'institucions públiques com la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona i de diverses entitats i mitjans de comunicació. 

-Per a més informació, visiteu el lloc web: muralmobllengua.cat

-També podeu seguir les darreres novetats sobre la iniciativa per Twitter, mitjançant el hashtag #muralmobllengua

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram