Notícies ← Altres notícies

Consulta la galeria de fotos del Muralmob per la llengua 2012!

Ja tenim totes les fotografies del dia de Sant Jordi, pots veure-les aquí.

La Plataforma per la Llengua i 23 associacions de persones immigrades van organitzar per Sant Jordi el primer Muralmob per la llengua. A la iniciativa hi van participar més de 500 persones, que van crear a terra el lema "El català llengua comuna" amb l'ajuda d'un miler de globus vermells, biodegradables i inflats amb heli. 

L'acte té l'objectiu de destacar el paper del català com a element d'inclusió de les persones nouvingudes i com a eina que contribueix a la cohesió social. El projecte va comptar amb la participació activa de nombrosos col·lectius de nouvinguts i de personalitats conegudes com l'actor Quim Masferrer, de Teatre de Guerrilla, que va fer de presentador de l'activitat, o l'escriptor i periodista Màrius Serra, que ha protagonitzat l'espot de la campanya.

Un Muralmob és una acció o happening organitzada, on una multitud de persones es reuneixen, de forma espontània, en un lloc determinat per crear un missatge. La plaça dels Àngels de Barcelona va reunir més de 500 persones, cadascuna amb 2, 3 o 4 globus. En cada globus, els participants hi van escriure un desig personal per la llengua. Després, els globus es van enlairar tots alhora, omplint el cel de color vermell. Tot es va enregistrar amb diverses càmeres i tindrà com a resultat l'edició d'un vídeo que es difondrà viralment per les xarxes socials en les pròximes setmanes.

Les fotografies les van fer Laura Camps, Martí Gasull i Xavier Hierro.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram