Notícies ← Altres notícies

Només falta un dia per a l'estrena del Muralmob per la llengua!!!

El Muralmob per la llengua, que es va enregistrar el dia de Sant Jordi a la plaça dels Àngels de Barcelona i que va aplegar més de 500 participants, s'estrenarà el proper 25 de maig. El vídeo recollirà l'acció, que va consistir en la creació, a terra, del lema "El català llengua comuna" amb l'ajuda d'un miler de globus vermells, biodegradables i inflats amb heli. L'acte vol destacar el paper del català com a element d'inclusió de les persones nouvingudes i com a eina que contribueix a la cohesió social. El vídeo es podrà veure viralment per la xarxa i es penjarà al web muralmob.cat i al canal de Youtube de la Plataforma pe rla Llengua: www.youtube.com/PlataformaxLlengua

Un Muralmob és una acció o happening organitzada, on una multitud de persones es reuneixen, de forma espontània, en un lloc determinat per crear un missatge. En aquest cas concret, la plaça dels Àngels de Barcelona va reunir més de 500 persones, cadascuna amb 2, 3 o 4 globus. En cada globus, els participants hi van escriure un desig personal per la llengua. Després, els globus es van enlairar tots alhora, omplint el cel de color vermell.

La iniciativa la van organitzar la Plataforma per la Llengua i 23 entitats sota el lema de "El català, llengua comuna". L'activitat va comptar amb la participació activa de nombrosos col·lectius de nouvinguts i de personalitats conegudes com l'actor Quim Masferrer, de Teatre de Guerrilla, que va fer de presentador de l'activitat, o l'escriptor i periodista Màrius Serra, que va protagonitzar l'espot de la campanya.

Un cop acabada l'acció, es va llegir el manifest "El català, llengua comuna", que dóna contingut ideològic a la campanya, i es va celebrat un breu concert ideat per Taller de Músics i que va musicar una selecció del recull de poemes Els fruits saborosos de Josep carner, que es va retransmetre en streaming.

Les entitats coorganitzadores són: Plataforma per la Llengua, Asemblea Cultural Galega de Barcelona (ACGB), Asociación de Mujeres Ecuato-Guineanas E'Waiso Ipola, Asociación Músicos por la Paz y la Integración, Associació Catalana de Residents Senegalesos (ACRS), Associació Cultural Catalana Polonesa (ACCP), Associació Cultural, Educativa i Social Operativa de Dones Pakistaneses (ACESOP), Associació Cultural Mexicano Catalana (MEXCAT), Associació d'Amics del Poble Marroquí (ITRAN), Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos de Barcelona (AEICB), Associació de Dones Amazigues - Tamettut, Associació de Treballadors Immigrants Marroquins a Catalunya (ATIMCA), Associació de Treballadors Pakistanesos (ATP), Casa Eslava, Centre Cultural Islàmic Camí de la Pau, Centro Boliviano Catalán, Comunitat Palestina de Catalunya, Cornellà Sense Fronteres, El Miradors dels Immigrants, Els Altres Andalusos, Federación de Entidades Americanas en Catalunya (FASAMCAT), Federación d'Entitats Bolivianes a Catalunya (FEDEBOL), Federación d'Entitats Equatorianes a Catalunya (FEECAT) i Federació d'Entitats Llatinoamericanes de Catalunya (FEDELATINA).

L'acte va comptar amb el suport d'Abacus Cooperativa, d'institucions públiques com la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona i de diverses entitats i mitjans de comunicació.

  • Per a més informació, visiteu el lloc web: muralmobllengua.cat

  • També podeu seguir les darreres novetats sobre la iniciativa per Twitter, mitjançant el hashtag #muralmobllengua

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram