Notícies ← Altres notícies

No et perdis el primer Muralmob per la llengua!!!

El primer Muralmob per la llengua ja és a la xarxa. El vídeo, que recull l'acció que es que es va organitzar el dia de Sant Jordi a la plaça dels Àngels de Barcelona, es pot veure al canal de Youtube de la Plataforma per la Llengua: www.youtube.com/PlataformaxLlengua.

La Plataforma per la Llengua i 23 associacions de persones immigrades van organitzar el dia 23 d'abril aquesta activitat de sensibilització, que va dibuixar al terra el lema "El català, llengua comuna" amb l'ajuda d'un miler de globus biodegradables i inflats amb heli, que després es van enlairar, tots alhora, cap al cel. Prop de 500 persones van participar en l'acció. A més, en cada un dels globus, els participants hi van escriure un desig personal per la llengua.

La campanya té l'objectiu de destacar el paper del català com a element d'inclusió de les persones nouvingudes i com a eina que contribueix a la cohesió social. El projecte ha comptat amb la participació activa de nombrosos col·lectius de nouvinguts i de personalitats conegudes com l'actor Quim Masferrer, de Teatre de Guerrilla, que va exercir de presentador de l'activitat, o l'escriptor i periodista Màrius Serra, que va protagonitzar l'espot de la campanya.

Les entitats coorganitzadores de l'acte i que ara promouen el vídeo són: Plataforma per la Llengua, Asemblea Cultural Galega de Barcelona (ACGB), Asociación de Mujeres Ecuato-Guineanas E'Waiso Ipola, Asociación Músicos por la Paz y la Integración, Associació Catalana de Residents Senegalesos (ACRS), Associació Cultural Catalana Polonesa (ACCP), Associació Cultural, Educativa i Social Operativa de Dones Pakistaneses (ACESOP), Associació Cultural Mexicano Catalana (MEXCAT), Associació d'Amics del Poble Marroquí (ITRAN), Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos de Barcelona (AEICB), Associació de Dones Amazigues - Tamettut, Associació de Treballadors Immigrants Marroquins a Catalunya (ATIMCA), Associació de Treballadors Pakistanesos (ATP), Casa Eslava, Centre Cultural Islàmic Camí de la Pau, Centro Boliviano Catalán, Comunitat Palestina de Catalunya, Cornellà Sense Fronteres, El Miradors dels Immigrants, Els Altres Andalusos, Federación de Entidades Americanas en Catalunya (FASAMCAT), Federación d'Entitats Bolivianes a Catalunya (FEDEBOL), Federación d'Entitats Equatorianes a Catalunya (FEECAT) i Federació d'Entitats Llatinoamericanes de Catalunya (FEDELATINA).

L'acte també va comptar amb el suport d'Abacus Cooperativa, d'institucions públiques com la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona i de diverses entitats i mitjans de comunicació. 

Per a més informació, visiteu el lloc web: muralmobllengua.cat

També podeu seguir les darreres novetats sobre la iniciativa per Twitter, mitjançant el hashtag #muralmobllengua

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram