Notícies ← Altres notícies

Lamentem l’ofensiva contra la llengua promoguda pel govern balear, que avui ha rebutjat les esmenes a la llei contra el català a les Illes

La Plataforma per la Llengua ha subratllat avui, quan el Parlament balear ha decidit tirar endavant la modificació de la llei de la funció pública, que la normativa qüestiona la oficialitat del català a les Illes en eliminar el requisit dels funcionaris en conèixer la llengua catalana. L'avantprojecte va contra la voluntat del poble i considera els ciutadans catalanoparlants de les balears ciutadans de segona.

La modificació de la llei de la funció pública impulsada pel govern balear ha arribat avui al Parlament, amb l'oposició de la resta de partits, d'una bona part de l'opinió pública i fins i tot d'alguns sectors del PP. La Plataforma per la Llengua rebutja aquesta modificació, que elimina el requisit del català per a accedir a la funció pública i el degrada a mèrit. En el ple s'han debatut i tombat les esmenes a la totalitat presentades pel PSM-IV-Entesa i Més per Menorca i pel grup socialista.

Passat aquest tràmit parlamentari, la modificació de la llei passarà a debat en comissió, es votaran les esmenes parcials i aleshores serà el moment de la votació definitiva.

La Plataforma per la Llengua demana que els diputats, siguin del color que siguin, per responsabilitat política, per evitar dividir la societat i per coherència, rebutgin la tramitació de la llei.

L'ofensiva lingüística del govern balear ha desfermat mobilitzacions en contra i una onada de reivindicacions per les Illes sorgides de la societat civil mallorquina. La Plataforma per la Llengua dóna suport a totes les mobilitzacions que es produeixin contra aquesta llei, i especialment a l'Obra Cultural Balear i a Joves de Mallorca per la Llengua. Volem recordar les més de 10.000 al·legacions presentades contra aquesta llei.

En el debat sobre les esmenes davant la llei de la funció pública al Parlament Balear, es van citar dades de la Plataforma per la Llengua, com les 500 disposicions que imposen el castellà a casa nostra.

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram